Başbakan, özelleştirme işsizlerinin mağduriyetini giderme sözü verdi

Haber Giriş : 17 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme mağdurları, geçici işçi statüsüyle istihdam edilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ı ziyareti sırasında, özelleştirmeden dolayı mağdur olan insanların mağduriyetlerini giderme sözü verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özelleştirmeden dolayı işsiz kalan 5 bin kişiye iş bulma müjdesi verdi. Önceki gün Türk- İş'i ziyaret eden Başbakan Erdoğan, burada özelleştirmeden dolayı mağdur olan işçilerin sorunlarını Türk-İş Başkanı Kılıç'tan dinledi. Kılıç, özelleştirmeye genel olarak karşı olmadıklarını ancak özelleştirme yapılırken uygulanan usülden rahatsız olduklarını söyledi. Kılıç, yapılan özelleştirmeden dolayı 5 bin kişinin işsiz kaldığını bu mağduriyetin giderilmesini istedi.

Başbakan Erdoğan'da Pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bu konunun görüşülmesi ve mağduriyetin giderilmesi sözü verdi. Erdoğan, mağdur olan bu kişileri emekli oluncaya kadar geçici işçi statüsünde değişik kamu kuruluşlarında çalıştıracaklarını ifade etti.

Buna göre özelleştirmeden dolayı işini kaybeden 5 bin işçinin durumu, Pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Bakanlar Kurulu' mağdurları, 657 Sayılı Kanunun 4-C kapsamına alacak. Bu madde, 'geçici ve mevsimlik işçilerin istihdamı'nı içeriyor. Verilecek olan bu kadrolar asli kadro değil, geçici kadro olacak. Fakat bu istihdamda devamlılık sağlanacak.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber