Yurtkur Yönetmeliği yeniden düzenlendi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya ilişkin kararına göre; yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat depozito alınarak yeniden yurda kayıtları yapılacak, öğretim yılı sonunda gerekli iade işlemi yapılarak normaldepozito ile barındırılmaya devam edilecekler.

Belirtilen sürelerde yurt ücretini ödemeyenlerin barındıkları aya ait ücretleri depozitolarından mahsup edilecek. Kalan depozitoları iade edilerek yurtla ilişikleri kesilecek. Bu öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat depozito alınarak yeniden yurda kayıtları yapılacak, öğretim yılı sonunda gerekli iade işlemi yapılarak normal depozito ile barındırılmaya devam edilecekler.

Depozito miktarı, genel ücret uygulaması yapılan yurtlar ile farklı ücret uygulanması yapılan yurtlarda; bir aylık yurt yatak ücretinden az olmamak ve 4 aylık yurt yatak ücretini geçmemek kaydıyla Genel Müdürlükçe ayrı ayrı tespit edilecek.

Yönetmeliğin 16'ncı maddesinin birinci cümlesinde yer alan "Yönetim Kurulu" ibaresi "Genel Müdürlük" olarak değiştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber