Bayram ve yılbaşı trafiğine önlem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban bayramı ve yılbaşı tatili nedeniyle muhtemel trafik kazalarını önlemek için polis 24 saat esasına göre radarlı denetim yapacak, karayollarında 30 kilometrede bir ekip bulundurulacak. Şehirlerarası otobüs terminalleri sürekli kontrol edilirken, kar yağışı durumunda ağır tonajlı araçlar trafik normale dönünceye kadar uygun yerlerde bekletilecek.

İçişleri Bakanlığı, kurban bayramı ve yılbaşı tatili nedeniyle alınacak trafik tedbirleri konusunda 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Bayram tatillerinde, şehirlerarası karayollarında trafik yoğunluğu ile birlikte trafik kazalarının arttığı, bu kazalar sonucunda birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı vurgulanılan genelgede, 21-25 Ekim tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 97 kişinin öldüğü, 212 kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

Kazalar incelendiğinde yerleşim yerinde 35, yerleşim yeri dışında 36 ölümlü trafik kazası meydana geldiği ve can kayıplarının gidiş ve dönüş tarihlerinde daha çok yaşandığına dikkat çekilen genelgede, araçların hava ve yol şartlarına uydurulmaması, trafik güvenliği ile ilgili kurallara uymama, şerit ihlali, arkadan çarpma ve kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymamadan kaynaklandığı vurgulandı.

29-30-31 Aralık 2006 ve 03-04 Ocak 2007 tarihlerinde bakanlığın genelgesi doğrultusunda geniş tedbir alınacak.

Buna göre, şehirlerarası otobüs terminallerinin giriş ve çıkışlarında otobüslerin; takografları, şoförünün alkollü olup olmadığı, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri ve ceza puanları ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacak. Ayrıca, karayolu güzergahlarında da otobüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verilecek.

Yılbaşı gecesi alkol denetimlerine ağırlık verilerek, denetimlerde belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem yapılacak. Araçlar alkolsüz sürücü bulunmaması durumunda, trafik kuruluşlarına ait park yerlerinde veya yediemin otoparklarda muhafaza altına alınacak. Araç sürücüsü ile araçta bulunan diğer şahıslar, mahallinden temin edilecek ticari araçlarla, gidecekleri yerlere gönderilecek.

Kurban Bayramı ve yılbaşı tatili süresince 29-30-31 Aralık 2006 ve 03-04 Ocak 2007 tarihlerinde video kamera radarlı ekip araçlarının 24 saat esasına göre,geceleri aydınlatılmış meskun mahallerde faaliyet göstermesi sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber