Öğretmenler okullarını boyadı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 12:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Diyarbakır'daki Mehmet Fevzi Durucan İlköğretim Okulu öğretmenleri okullarını boyuyor. Ödenek gelmeyince, aralarında topladıkları paralarla boya alan öğretmenler, `Her şeyi devletten bekleyemeyiz' dedi

450 Evler semtinde, 19 köyden 300 öğrencinin taşımalı sistemle eğitim gördüğü Mehmet Fevzi Durucan İlköğretim Okulu öğretmenleri, ders saatleri dışında ellerine fırça alıp, okulu boyuyor. Duvarları yıpranan okulu boyamak isteyen öğretmenler, yeterli ödenek gelmemesi üzerine aralarında 500 YTL toplayarak boya aldı. 14 öğretmen bu kez boya yapacak ustalar için para bulamayınca ellerine fırça alarak okullarını baştan aşağıya boyamaya başladı. 12 derslikli okulda, ders saatleri dışında büyük bir özenle çalışan öğretmenler, "Her şeyi devletten bekleyemeyiz. O yüzden okulumuzu iyi bir hale getirmek için kendimiz çalışmaya karar verdik" dedi.

Mehmet Fevzi Durucan İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Bilen, her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu belirterek, "Eğer boyacılara burayı boyatırsak verecek paramız yok. Bizde öğretmen arkadaşlarla toplanarak bunu kendimizin yapabileceğimize karar verdik. El birliği ile okulumuzu güzelleştiriyoruz.Yaptığımız işten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Diğer okul ve öğretmenlere örnek olmasını istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber