CHP'ye göre, Tezcan'a saldırının nedeni Ak Parti

CHP kurmayları, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan silahlı saldırıda mevcut siyasi iklim ve iktidar tarafından kullanılan siyasi dilin etkin olduğunu düşünüyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Ekim 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'ye göre, Tezcan'a saldırının nedeni Ak Parti

MERİÇ TAFOLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milliyet'e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "AKP medyasının hedef göstermesiyle bir çete mensubu saldırıyor. Herkese bir mesaj bu. Silahlanma çağrısının nelere yol açabileceği de gözükmüş oldu. Bülent Tezcan üzerinden, farklı düşünen herkese mesaj veriliyor. Genel başkanın önüne kurşun bırakılması, bu olayın yapılması; AKP, 15 Temmuz öncesi ayarlarına döndü, toplumu da döndürüyor. İçişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı'nın tedbir alması lazım, vekillere koruma verilebilir. Hükümet sertleştikçe, CHP hedef gösteriliyor. CHP ile PKK'yı aynı göstermeye çalışıyorlar. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nın gözaltına alınmasına yönelik parti sözcülerimizin kullandığı, "Seçimle gelen seçimle gider" sözü bile partimizin hedef gösterilmesine neden oluyor" ifadesini kullandı.

'Nefret dili'

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise sosyal medya üzerinden, "Arkadaşımız Bülent Tezcan'a yapılan saldırının en başta gelen nedeni siyasetin tepelerinde kurulan nefret dilidir. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı sabah akşam bağırır çağırır, toplumu hain/düşman diye ayırırsa sonunda böyle olur. Bir an önce başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bu nefret dilini terk etmeliyiz; siyasetçi, diğer siyasetçileri düşman değil rakip olarak görmelidir. Bunu yapmazsak hepimiz bu dalganın altında kalırız; bu tehlikeli gidişi durduramayız, ülke büyük bir kaosun içine girer. Başta Cumhurbaşkanını olmak üzere herkesi, tüm siyasetçileri aklı selime davet ediyorum, aman ha... Üzerinde durduğumuz zemin kayıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber