DAP ve GAP Bölgelerine sosyal destek müjdesi

Kalkınma Bakanı Elvan, "Yeni dönemde, DAP ve GAP idarelerimiz daha çok sosyal ağırlıklı projelere insan yetiştirmeye daha fazla ağırlık verecek" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Kasım 2016 01:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DAP ve GAP Bölgelerine sosyal destek müjdesi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında 2017 yılından itibaren özellikle sosyal projelere ağırlık verileceğini bildirdi. Elvan GAP ve DAP ile bölge kalkınmasına bugüne kadar çok önemli katkı sağlandığını söyledi. Özellikle GAP çerçevesinde bugüne kadar ağırlıklı olarak fiziki ve küçük ölçekli yatırımlara destek verme yaklaşımının benimsendiğine işaret eden Bakan Elvan, "Sosyal projelere çok fazla ağırlık verilmemişti ama yeni dönemde sosyal ağırlıklı projelere ağırlık verecek" ifadelerini kullandı.

KADINLAR VE GENÇLER

Bu çerçevede kadınlara ve gençlere yönelik projelere ağırlık verileceğini bildiren Kalkınma Bakanı Elvan, şöyle devam etti: "Gençlerin nitelikli vasıflı hale getirilmesi, bunların istihdamına yönelik çalışmalarımız olacak. Kadınlarımıza yönelik programlarımız da olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren

insan yetiştirmeye daha fazla ağırlık vereceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber