Samsun'da dershaneye operasyon: 37 kişi adliyeye sevk edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2016 12:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Samsun'da dershaneye operasyon: 37 kişi adliyeye sevk edildi

Samsun merkezli FETÖ/PDY operasyonu - Operasyon kapsamında, kapatılan Sakarya Dershaneleri ve Feza Okulları'nda görevli 7'si kadın 37 şüpheli adliyeye sevk edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Samsun merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7'si kadın 37 kişi adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin soruşturma kapsamında Samsun, Ankara, Erzurum, Bursa, Hatay, Sivas, Elazığ, Antalya, Amasya, İzmir, Sakarya ve Giresun'da 49 adrese eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 37 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

"Terör örgütüne üye olmak ve terör örgütünün finansmanını sağlamak" suçlarından haklarında işlem yapılan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Samsun merkezli 12 ilde 31 Ekim'de gerçekleştirilen operasyonda FETÖ ile bağlantılı oldukları, bazılarının ByLock kullandıkları ve başka bankalardan kredi kullanarak Bank Asya'ya yatırdıkları tespit edilen kapatılan Sakarya Dershaneleri ve Feza Okulları'nda görevli, yönetici ve öğretmenlerin bulunduğu 37 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber