TOKİ Başkanı Bayraktar'ın hayalindeki ev

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Ocak 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zengininden dar gelirlisine kadar binlerce kişiyi ev sahibi yapmayı başaran TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, en büyük hayalinin parkı, bahçesi olan sosyal donatılı bir yerde oturmak olduğunu söyledi

Türkiye'de 250 bin konutun yapımına imza atan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, hayalindeki evi Bugün'e anlattı. Trabzon'un Of ilçesinde ahşap bir evde doğan Bayraktar, yeşillik özlemini dile getirdi. Zengininden dar gelirlisine kadar bir çok kişiyi konut sahibi yapan Bayraktar, Ankara'da 5 katlı evlerden oluşan bir sitede, 170 metrekare bir apartman dairesinde oturduğunu belirterek, ?Evimden memnunum ama parkı, bahçesi olan, sosyal donatıları olan bir yerde oturmak isterdim? dedi.

ÖZLEMLERİMİ EVLERE YANSITIYORUM

Trabzon Of'un Gürpınar Beldesi'ndeki doğduğu eve gözü gibi baktığını ifade eden Bayraktar şunları söyledi: ?Trabzon'daki baba ocağımı restore ettirdim. 5 çocuğum ve 3 torunumla birlikte hoş zaman geçireceğim, çok güzel bir ev oldu. 150 metrekare civarında. Çok geniş bir balkonu var. Yeşili doğayı çok sevmemin nedeni yeşillik içerisinde büyümemden geliyor. Arazinin kıymetini biliyorum. TOKİ'de yaptığımız evlerde de yeşil alana çok önem veriyorum. Bahçelerinde çocukların oynadığı, havası temiz yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Evlerin çevreyle adaptasyonu da sağlanmalı. Ulaşımı kolay olmalı. Şehirle bütünleşen ama yeşillik içindeki evler benim geçmişe olan bir özlemimi yansıtıyor.? Bir konutun komşuluk ilişkileri olduğu zaman eve dönüştüğünün altını çizen Bayraktar şöyle devam etti: ?Kapıları kapanmayan evlerden, bugün özel güvenlik görevlisi olan evlerde yaşar hale geldik. Bunun da sebebi çağın getirdikleri. Bundan aslında şikayetçiyim ama şehirciliğin kuralları bunlar. Biz ?Komşu komşunun külüne muhtaçtır' atasözünü söyleyen bir milletin torunlarıyız. Keşke eskisi gibi olsa, komşuluk ilişkilerimiz devam etse.? TOKİ'nin yaptığı evlerde site de olsa komşuluk ilişkilerinin gelişeceği evler yaratmaya çalıştığını kaydeden Bayraktar, ?Bunu da ortak paylaşım alanları yaparak sağlıyoruz. Ortak kulanım alanlarıyla, yozlaşmaya başlayan komşuluk ilişkilerini bir nebze geri döndürebileceğimizi düşünüyorum. Ben kendi özlemlerimi yaptığımız evlere yansıtıyorum. Keşke büyük gökdelenler yerine, 4 katlı tüm komşuların birbirini tanıyabildiği evler yapabilsek. Bahçesinde kuyu, salıncak olan evler yapmak istiyorum? dedi. Bayraktar, TOKİ'nin şimdiye kadar çevre düzenlemeleri kapsamında yaklaşık 2 milyon ağaç diktiğini, 3 milyon çalı peyzajı yaptığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber