26/01/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- İsmail Cem, devlet töreniyle toprağa veriliyor.

- Eski dışişleri bakanlarından Cem, Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından törenle Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

- Teşvikiye Camii'ndeki törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile diğer bazı siyasiler ve yabancı ülke temsilcileri de katılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da "Türkiye Yatırım Zirvesi Yuvarlak Masa Toplantısı"na ve kokteyline katılacak.

3- Okullarda karne heyecanı...

- İlköğretim ve liselerdeki yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, 2 haftalık tatile başlayacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önce Ankara Sincan'daki Faruk Kadri Timurtaş İlköğretim Okulu daha sonra da Çorum'da 23 Nisan İlköğretim Okulunda karne dağıtım törenlerine katılacak.

- Mukadder Akaydın Anadolu Lisesinin açılışını yapacak olan Çelik, Çorum Belediyesi ve AK Parti Çorum İl Başkanlığını da ziyaret edecek, "Küreselleşmenin Eşiğinde Türkiye" konulu konferansa da katılacak.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Brüksel'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

- Toplantının ardından, NATO üyesi ülkelerin bakanlarıyla Afganistan'daki Uluslararası Destek Gücü'ne katkıda bulunan ülkelerin bakanları bir araya gelecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu 2007 yıllık toplantıları kapsamında, G-20 ile ilgili grubun geleceği ve işlevi hakkındaki oturumda konuşacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesinin olağan genel kurul toplantısı ve AK Parti Yalova İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, gümrük alanında para kullanımını ortadan kaldıran kart uygulamasına geçiş nedeniyle Esenboğa Havalimanı Gümrük Müdürlüğü TASİŞ alanındaki törene katılacak.

- Tüzmen, Gümrük Müsteşarlığının Ankara'da düzenlediği Dünya Gümrük Günü kutlama törenine de iştirak edecek.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, KOBİ'ler için 20 ilde düzenlenen "KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarları"nın ilki olan "KOBİF Ankara"nın açılış törenine katılacak.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Bolu'nun Gerede ilçesinde çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunacaklar.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Malatya'da çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

11- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Mersin'in Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

12- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile İstanbul Barosunun birlikte düzenledikleri "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunları ve Gerçekler" konulu sempozyuma katılıyor.

13- Hırvatistan Ekonomi Bakanı Branko Vukeliç, beraberindeki 37 iş adamıyla Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun İstanbul'da düzenlediği toplantıya katılacak.

14- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın toplantısını yapacak.

15- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İzmir'de TARİŞ Genel Müdürlüğünü ziyaret edecek.

- Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş, Adana'da basın toplantısı düzenliyor.

16- İstanbul Ticaret Odasında, Doğu Anadolu Bölgesi'nde çağrı merkezleri kurulmasını özendirecek ve özel teşviklerle desteklenmesine zemin hazırlayacak bir eylem planı oluşturulması amacıyla toplantı yapılacak.

17- Dış Ticaret Müsteşarlığı ile Hollanda Gıda ve Tüketici Ürünleri Güvenliği Kurumu tarafından ortaklaşa yürütülecek, "Türkiye'de Ürün Güvenliği Sisteminin Kurulması İçin Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi"nin başlangıç toplantısı, Ankara'da yapılıyor.

18- Toplantı...Kutlama...Tanıtım...

- Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 74. yıl dönümü, Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı ve Atatürk'ün halka hitap ettiği alanda törenlerle kutlanacak.

- Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortaköy'de, terör örgütü tarafından 1987 yılında katledilen 8 vatandaş için anma etkinliği düzenlenecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odasının (EBSO) Ankara'daki toplantısında, dünya ve Türkiye ekonomisi açısından 2006 yılı değerlendirilecek ve 2007 yılı öngörüleri ele alınacak.

- Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, Suriye'de yaptığı temasları, İstanbul'da basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacak.

- Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye ekonomisinin 2006 yılı değerlendirmesi ve 2007 yılı beklentileri konulu basın toplantısı düzenliyor.

- Dünyaca ünlü İspanyol ve İtalyan markaların fotoğrafçısı İspanyol Daniel Boronatmiranda, ünlü top modellerin katılacağı katalog çekimlerini Gaziantep'te gerçekleştirecek.

19- "Bilgiyi sorgulayan" nesil geliyor...

- İki yıldır uygulanan yeni eğitim müfredatının, ilköğretim öğrencilerinin daha yaratıcı ve kendisini ifade edebilen bireyler olarak yetiştirilmesini sağladığı bildirildi

20- İstanbul'a üçüncü hava alanı için yer arayışı...

- DPT, Ulaştırma Bakanlığına yazdığı yazıyla 3. hava alanı için yer seçimi çalışmalarının gündeme alınmasını istedi.

- Yazıda, mevcut hava alanlarında planlanan yeni yatırımların hizmete alınması durumunda dahi, 2013 sonu itibariyle bölgedeki havayolu trafiğini karşılamada birtakım sıkıntıların yaşanabileceği kaydedildi.

21- Meclise medya ilgisi...

- 2006'da, yazılı basında TBMM ile ilgili 81 bin haber ve makale yayınlandı.

- TBMM Başkanı Bülent Arınç da yaklaşık 9 bin kez gazete ve dergilerde yer aldı.

22- Mücevher görünümlü takılar, 2007'ye damgasını vuracak.

- Kadınlar için her dönem güzellik ve cazibenin tamamlayıcı unsuru olarak görülen takılarda, 2007 yılında mücevher görünümlü olanların gündemde olacağı bildirildi.

23- Okumak için artık engel tanımıyorlar.

-Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aileleri tarafından okumaları engellenen kız çocukları, türlü yöntemlerle yetkililere ulaşarak okulla buluşmayı başardı.

- Aralarında telefon açarak ailelerini ihbar edenler veya mektup yazarak okula dönmeyi başaran kızlar, başarılarıyla da göz kamaştırıyor.

24- İzmir Kuşcenneti'nde kuraklık endişesi...

- Gediz Deltası'nı besleyen Demirköprü Barajı'nda su düzeyinin düşmesi nedeniyle İzmir Kuşcenneti'ne su verilemediği bildirildi.

25- Turkcell Süper Lig'in 2006-2007 sezonunun 2. yarısı, Fenerbahçe ile Kayseri Erciyesspor arasında Kayseri'de yapılacak açılış maçıyla başlıyor.

26- 31. UEFA Genel Kurulu, Almanya'nın Düsseldorf kentinde sona eriyor.

- Genel kurulda bugün, Şenes Erzik'in de aday olduğu yönetim kurulu seçimleri yapılırken, UEFA'nın yeni başkanı da belli olacak.

27- Polonya'nın başkenti Varşova'da süren Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda, Türk sporcu Tuğba Karademir bayanlar kısa programda yarışacak.

28- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 12. haftanın ilk maçları Ankara ve İstanbul'da yapılacak.

- Fenerbahçe ile Beşiktaş Cola Turka, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya gelirken, Çankaya Üniversitesi Arı Koleji, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile mücadele edecek.

29- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, Trabzon'da düzenlenen "Oyunlardan Olimpiyatlara Trabzon" konulu panele katılacaklar.

30- Uluslararası Istvan Bocksai Boks Turnuvası, Macaristan'ın Debrecen kentinde sürüyor.

31- Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan anısına düzenlenen hentbol turnuvası, Ankara'da sona eriyor.

32- Dünya Üniversite Kış Spor Oyunları'na doğru...

- Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık: "Tesisler bir şekilde oyunlara yetişebilir, ancak acilen Türkiye'de yapılmayan birçok branş için hakem, antrenör ve sporcu yetiştirmek zorundayız."

- "Türkiye'de yapılmayan branşlarla ilgili yurt dışında Türk sporcu arayışlarımız sürüyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber