Eşinizin ana babasından dolayı sağlık özrü tayini isteyebilir misiniz?

Eşinizin annesinin hastalığı sebebiyle sağlık mazeretine bağlı olarak nakil mümkün değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Şubat 2017 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşinizin ana babasından dolayı sağlık özrü tayini isteyebilir misiniz?

Sağlık Bakanlığında çalışmaktayım. Eşim annesine bakmakla yükümlü fakat sosyal güvencesi yok benim mazeret durumu tayinim olur mu?

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 19. Maddesine Göre "Personelin kendisinin, eşinin, annesinin, babasının, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi halinde tehlikeye gireceğini, üniversiteler veya Bakanlık eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi halinde tedavinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrolarına sağlık mazereti değerlendirme komisyonu kararı doğrultusunda atanır."

Mezkur hükümden de anlaşılacağı üzere sağlık mazeretine dayalı olarak yapılacak tayinlerde bakmakla yükümlü olunan kişiler açıklanmış ve sınırlı olarak belirtilmiştir. Bu kişiler dışında bir yakınımızın sağlık problemleri dolayısıyla sağlık mazeretine bağlı olarak yer değişikliği talebinde bulunulamaz. Sizin de eşinizin annesinin sağlık durumu dolayısıyla tayin hakkınız bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber