Başbakanlığın ve TBMM'nin Sitesi Ne Zaman Güncellenir?

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu 24.04.2004 tarihinde yürürlüğe girdi. Ancak, Kanunu ve bu Kanun uyarınca ilgili yönetmeliği yürürlüğe koyan Başbakanlık hala şeffaf bir anlayışa kavuşamamıştır. Başbakanlık Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Ömer Dinçer, bugün sitemizde de yer alan açıklamasında şeffalığa vurgu yapmaktadır. Ancak, sormak istiyoruz. Bir haftadır ülke gündemini meşgul eden YÖK yasa tasarısının tam metni niçin Başbakanlığın sitesinde yayımlanmamaktadır?

Haber Giriş : 07 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynı soru, teknolojiye önem verdiğini belirten Sayın Meclis Başkanımız Bülent Arınç için de geçerlidir. Bu tasarı ve komisyon raporları neden güncel olarak yayımlanmamaktadır?

Meclisin sitesi 2004 yılındaki güncelliğini yitirmiş durumdadır. Alt komisyonlarda yapılan görüşmelerde ortaya çıkan raporlara ancak tasarının TBMM'nin Genel Kuruluna intikali halinde ulaşabilmekteyiz. Örneğin YÖK tasarısı üzerindeki "Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu" görüşme notları hala yayınlanmamıştır.Oysaki alt komisyon raporlarının da güncel olarak internete aktarılması halinde sağlıklı bir tartışma ortamı yaratılabilir ve güzel sonuçlar elde edilebilir.

Umarız her iki güzide kurumuzda bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber