Rakip öğretmen sendikaları arasındaki hack kavgası mahkemelik oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 06:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Eğitim Sen'in sitesini Jordi Turk Hacker nick'iyle hackleyen resim öğretmeni Ümit Kan'ı coğrafya öğretmeni Cansel Güven yakaladı. Anadolu Eğitim Sen Başkanı Güven, Eğitim Sen üyesi Resim öğretmeni hacker'la mahkemede hesaplaşacak

Rakip öğretmen sendikaları arasındaki hack kavgası mahkemelik oldu. Öğretmenlerin sanal alemdeki kavgası Coğrafya Öğretmeni Cansel Güven'in başkanlığını yaptığı bağımsız Anadolu Eğitim Sen'in internet sitesinin iki ay içinde 17 kez Jordi Turk Hacker nickli bir kişinin saldırısına uğramasıyla başladı. Her saldırıda çöken sitenin açılış sayfasına rakip sendikanın internet linkinin verilmesi de bardağı taşıran son damla oldu. Filtre sistemleriyle saldırıları durduramayan Coğrafyacı Güven, sendikanın internet sitenin tüm bilgilerinin silinip veri tabanının yok edilmesiyle birlikte sanal hacker avı başlattı.

IP BİLGİLERİ YAKALATTI

Sonunda hacker'ın IP bilgilerine ulaşan Güven, şüpheli IP numarasının kullanıcısının Eskişehir Barbaros İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni ve rakip sendika üyesi Ümit Kan'ın olduğunu öğrenince şaşkına döndü.

Genç resim öğretmeni hakkında sendika adına suç duyurusunda bulunan Güven, Kan'ın ve varsa suç ortaklarının bilişim suçları kapsamında cezalandırılması istedi. Dilekçede, 'Sendikamızın arşiv belgelerine bir daha onarılmayacak şekilde zarar veren kişi ve kişilerden şikayetçiyiz' ifadesi kullanılırken, Kan'ı daha önce uyardıklarını da söyledi. Sanal saldırılar sırasında Kan'a mail atarak, uyarıda bulunduğu ancak bu nedenle 'Sendika ağası' olarak internet sitelerine düştüğünü söyleyen Bağımsız Anadolu Sen Başkanı Cansel Güven, 'Manevi tazminat davası da açacağım' dedi.

'BEN YAPMADIM'

Coğrafya öğretmeni Güven'in hakkında suç duyusunda bulunduğu 28 yaşındaki Kan, 'Sade bir internet kullanıcısıyım. Sendikadan ayrılıp daha sonra tekrar üye oldum. Yani fanatik bir sendika üyesi de değilim. Benim bu hackelemelerle veya Jordi Turk Hacker nickiyle bir ilgim yok. Kablosuz ağ bağlantım başkaları tarafından kullanılıyor olabilir. Bir süredir bundan şüpheleniyorum zaten' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber