Şube şube dolaşıp yorulma internetten tek tuşla kredi al

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bireysel bankacılık alanındaki rekabet yeni iş alanları yarattı. Bireysel kredilerdeki büyüme potansiyeli bankacılık cephesinde şube dışı alternatif dağıtım kanalları ön plana çıkarırken, artan rekabetten kafası karışan tüketicilerin imdadına ise kredi danışmanları yetişiyor. Kredix.net, hangikredi.com, kredi pazari.com gibi internet siteleri, bütün bankaları tek bir sitede bir araya getirerek tüketicilere adeta kredi rehberliği yapıyor. Böylece artık banka banka dolaşıp 'en uygun faizi hangisi veriyor' diye yorulmaya gerek yok.Tek bir tuşla hem oranları karşılaştırıp hem de online başvuruda bulunmak mümkün.

Geçen yılın kasım ayında faaliyete geçen ABD'li Finzoom adlı internet portalı da kredi danışmanlarından biri.

ORANLARI KARŞILAŞTIR

Finzoom Türkiye CEO'su Ziya Tarık Aygün, tüketici finansmanı konusunda bilgi açığı olduğunu belirterek, 'Tüketiciler kredi bilgilerine ulaşmak için şube şube dolaşmak zorunda kalıyor ve çok zaman kaybediyor. Biz ise bu hizmeti tüketicinin ayağına götürüyoruz. www.finzoom.com.tr adresinden tüketiciler bütün bankaların faiz oranlarını karşılaştırıp hangi bankanın daha cazip koşullarda konut, tüketici ve taşıt kredisi verdiğini rahatlıkla görebiliyor' dedi. 1990-1998 yılları arasında Eczacıbaşı Menkul Değerler, Yapı Kredi Menkul Değerler ve MNG Menkul Değerler'de üst düzey yöneticilik yapan Aygün, bireysel bankacılıkta yoğunlaşan rekabet, tüketici kredileri ve özellikle konut kredilerinde mortgage yasa tasarısına bağlı olarak artış potansiyelinin yeni bir iş alanı yarattığını söyledi.

3 AYDA 22.5 MİLYON YTL

Mortgage tasarısının yasalaşması ile hedeflerinin mortgage brokerlığı olduğunu da ifade eden Aygün, yakında web portalından kredi kartı ve KOBİ kredileri alanında da hizmet vereceklerini dile getirdi.

Aygün, sitede faiz oranlarının yanısıra kredi başvurusunda istenen belgelerden maliyeti etkileyen vergi ve diğer masraflara ilişkin bilgilerinde yer aldığını söyledi. Aygün, 'BSMV, KKDF, sigorta, dosya ücretleri gibi bütün masraflar dahil olduğunda, kredinin tüketiciye toplam maliyetini hesaplıyoruz' dedi. Finzoom.com üzerinden tüketicilerin kredi başvurusu da yapabildiğini belirten Aygün, 3 ay içerisinde 22.5 milyon YTL'lik konut kredisine aracılık ettiklerini söyledi. İnternet üzerinden krediye en çok talebin Anadolu'dan geldiğini belirten Aygün, Adana, Gaziantep, Kayseri ve Ankarra'nın başvuruda ilk sıralarda yer aldığını sözlerine ekledi.

KREDİ TUTARINDAN KOMİSYON

Finzoom Türkiye CEO'su Ziya Tarık Aygün, online kredi başvurusunda şu anda Garanti Bankası ile anlaşmalı olduklarını, Yapı Kredi Bankası, TEB ve Finansbank ile de anlaşmak üzere olduklarını ifade etti. Diğer bankalarla da görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Aygün, kredi bilgilerinin haftada 2 kez güncellendiğini söyledi. Aygün, internet üzerinden verdikleri kredi danışmanlığı hizmetinin tüketicilerin yanısıra başvuruları doğrudan bankaların çağrı merkezlerine yönlendirmeleri nedeniyle bankacılık sektörünün de müşteri potansiyelini artırdıklarını aktardı. Aygün, bu hizmetten tüketicilerin ücretsiz yararlandığını, bankalardan ise kullandırılan kredi tutarlarının binde 5'i oranında komisyon aldıklarını söyledi.

FİNZOOM HAKKINDA

Finzoom.com, tüketicilerin banka kredileriyle ilgili gelişmeleri takip edecekleri ücretsiz kredi rehberi olarak kasım 2006 tarihinde faaliyete geçti. Nisan 2005'te Bulgaristan'da (ww.moitepari.bg) ve Mayıs 2006'da Romanya'da (finzoom.ro) faaliyete geçen Finzoom, tüketicileri piyasadaki bireysel krediler konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor. Ana sermayedar ABD'li Eastisoft Holding. Bu alanda ayrıca kredix.net, hangikredi.com, kredipazari.com ve iyikredi.com siteleri de benzer hizmeti veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber