Kaymakamın yeşil kart isyanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi Kaymakamı Osman Beyazyıldız, ilçede yeşil kartlı sayısının nüfusun yarısına ulaşması üzerine soruşturma başlattı.

Beyazyıldız, yaptığı açıklamada, yeşil kart talebinde bulunan vatandaşların birçoğunun vergi mükellefi ve emekli olmasından dolayı başvurularını reddettiklerini ifade ederek, "Yeşil kart gerçekten muhtaç ve hak eden vatandaşlarımızın hakkıdır. Hak etmeyen vatandaşımız asla bu karta sahip olamayacaktır. Haksız yere bu karta bir şekilde sahip olan vatandaşımız da varsa, vicdanının sesini dinlesin" dedi.

İlçe nüfusunun 70 bin olduğunu ancak, kayıtlarda 32 bin yeşil kart sahibi bulunduğunu belirten Beyazyıldız, "Nüfusu 70 bin olan ilçenin 32 bini yeşil kartlı olmasından biz Kaymakamlık olarak hak etmeyenlerin de yeşil kart sahibi olmasından şüphelendik. Kaymakamlık olarak, konuyla ilgili soruşturma başlattık. Eğer yeşil kart sahipleri içinde bu kartı hak etmeyen veya kart başvurusunda yanlış, devleti aldatıcı beyan veren var ise haklarında kanuni işlem yapılacak. Ayrıca bu konuyla ilgili bir memur görevlendirerek yardıma muhtaç ve yeşil karta ihtiyacı olan vatandaşlarımızı tespit ederek gerek yeşil kart verilmesi gerekse de yardım fonundan yardım edilmesi kararı aldık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber