Prof. Şafak Ural: Fethullahçılar'ın kitabıyla ilgim yok... Hepsi iftira, yalan

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 08:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Detaylı Resim için tıklayınız Fethullah Gülen cemaatinin çıkardığı bir kitaba ?editörlük? yapmakla suçlanan İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Şafak Ural, VATAN'a konuştu

PROF. Dr. Şafak Ural ?Bilgi, Bilim ve İslam? adlı kitapla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Ural ?O kitaba ne editörlük yaptım, ne de en ufak katkım var. 23 yıl önce ?Bilim ve Felsefe' konusunda yaptığım konuşmayı, benden habersiz kitaba almışlar. Kitabın basıldığından bile haberim yoktu? dedi. Ural şöyle devam etti:

?Soruşturma başlatılmadı?

* ?YÖK, Temmuz 2006?da İstanbul Üniversitesi'ne bir yazı gönderdi. İmzasız bir ihbar mektubuna dayanarak, benim Fethullahçı kadroyla birlikte ?Bilgi, Bilim ve İslam' adlı kitabı çıkardığım, editörlük yaptığım iddia ediliyor, bunun araştırılması isteniyordu.

* 5 Eylül'de cevabımızı yazdık. Eğer bu cevap yetersiz olsaydı, hakkımda soruşturma başlatılırdı. Aradan 5 ay geçti, böyle bir soruşturma başlatılmadı. Bu da iddiaların mesnetsiz olduğunu gösterir.

* YÖK'e şunu söyledim; 1984 yılında yaptığım bir konuşmayı benden habersiz kitaplarına aldıkları için Fethullahçı olmakla suçlanıyorum ama o dönemde Fethullahçılık diye bir kavram yoktu ki...

* Kitabın editör olduğum iddiası da doğru değil. Ayrıca ne ebced hesabıyla ilgili ifadeler ne de ?İlmin menşei Allah'tır? ifadesi, iddia edildiği gibi bana ait değil... Kitapta sadece Prof. Dr. Ahmet Yüksel Özemre'nin söylediği ?İslamiyet'te ilmin menşei Allah'tır' ifadesi yer alıyor. Bu da bir saptamadır, benim sözüm değildir. İddiaların hepsi yalan, yanlış, iftira...?

?Bilim ve Felsefe üzerine konuştum?

* Prof. Dr. Şafak Ural, söz konusu kitaba alınan konuşmasını 1984'te, hocası Prof. Dr. Nihat Keklik'in isteği üzerine yaptığını söyledi, Ural şöyle dedi: ?Hocam 'Bilim ve Felsefe' konusunda bir konuşma yapmamı istedi. Ben de İslami İlimler Araştırma Vakfı'nın düzenlediği ve adı 'tartışmalı bilimsel toplantılar' olan organizasyona katıldım. O dönemde bu konuşmanın sonradan bir kitaba alınacağını da söylemediler. 23 yıl geçtikten sonra YÖK'ten gelen yazı ile kitaptan haberdar oldum. 2005'te basılmış. Bana nezaketen göndermeleri gerekirdi, onu bile yapmadılar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber