Keşke bizim de Erdoğan gibi bir liderimiz olsaydı

Suriye'deki kimyasal saldırısında 9 aylık ikizlerini kaybeden ve Hatay'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alnından öpen Suriyeli baba: Erdoğan hep yanımızda oldu. O büyük ve vicdanı olan bir lider

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Nisan 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Keşke bizim de Erdoğan gibi bir liderimiz olsaydı

YASER ÇAPAROĞLU

Suriye'de rejim güçleriningeçen 4 Nisan'daİdlib'in Han Şeyhunbeldesine düzenlediğikimyasal silah saldırısında,27'si çocuk 100sivil yaşamını yitirdi.Saldırıda 9 aylıkolan ikiz bebekleri veeşi dahil 25 yakınını kurbanveren Abdülhamidel-Yusuf, olaydan sonraCumhurbaşkanı Erdoğan'ındaveti üzerine Türkiye'yegeldi. Yusuf, Hatay'da katıldığıtoplu açılış töreni sonrasıhavaalanında görüştüğüCumhurbaşkanı Erdoğan'ı daalnından öptü. SABAH'a konuşanSuriyeli ikizlerin babası el-Yusuf, SABAH'a yaşadıklarınıanlattı;

Eşim ve çocuklarımla evideotururken, patlama sesi duyduk.Eşim ve ikizlerimiz Ahmet veAya ile birlikte dışarıya çıktık.Evden 100 metre kadar uzaklaştıktansonra iki patlamadaha oldu. Bir süre sonrainsanlar teker teker yere düşmeyebaşladı. Çevredekiler'kimyasal gaz' diye bağırınca,eşime, 'diğer insanları uyarmayagidiyorum' diyerek koşmayabaşladım.

Yerlerde ağızlarından köpükgelen insanlar vardı. Kapıda karşılaştığımağabeyim ve kardeşim de aynıdurumdaydı. Zaten kardeşim kucağımdayaşamını yitirdi. Evdeki tümailem de öldü. Her şey 10 dakikadaoldu. Gözlerimi İdlib'de bir hastanedeaçtım. Hastaneden çıkıp mahalleyedöndüm ve ailemi aramaya başladım.Bir komşumuzun tarif ettiği yere gittiğimdeeşimi ve çocuklarımı orada buldum.İkizlerime sarıldım ama ölmüşlerdi.Saldırıda eşim ve çocuklarımınyanı sıra 9 kardeşim, annem ve babamdahil 25 yakınımı kaybettim. Allahbana sabır verdi. Bu acıya dayandım.

Suriye yönetimi 'kimyasal silahdepolarını vurduk' diyor ama bombaatılan yerde kesinlikle kimyasalsilah deposu yoktu. Oradaçocukların oyun oynadığı parkvardı. Normal vatandaşlarınyaşadığı bir bölgeydi. Değilkimyasal madde, silah bileyoktu. Hatta muhalif askerlerbile yoktu. Sivillerin yaşadığıbir bölgeydi. Esad yalan söylüyor.O benden daha 9 aylık olan ikizlerimi,ailemi aldı. Onu asla affetmeyeceğim.

Çok büyük bir acı yaşarkenCumhurbaşkanı Erdoğan beniTürkiye'ye davet etti. Zaten ülkemizdesavaşın başladığı ilk günden buyana Sayın Erdoğan hep yanımızdaoldu. Erdoğan büyük bir lider. Heponu görmeyi ve onunla tanışmayı istedim.Daveti alınca da buruk bir sevinçyaşadım. Havaalanında kendisi ilegörüştük, acımı paylaştı. O anda kendimehakim olamadım ve sarılarakonu alnından öptüm. Erdoğan vicdanıolan bir lider. Keşke bizim de Erdoğangibi bir liderimiz olsaydı da başımızabunlar gelmeseydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber