'Turkey' yerine 'Türkiye' kullanılsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türkiye'nin tanıtımına yönelik her dokümana, afişe, slayta ''Turkey'' yerine ''Türkiye'' isminin yazılması gerektiğini söyledi.

Aygün, ATO Olağan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, toplantıya konuk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un katılacağını, ancak son anda Bakan

Koç'un programı iptal ettiğini kaydetti.

Bakan Koç'un katılmamasına rağmen, Bakan'a hitaben konuşma yapan Aygün, Türkiye'nin dünyada tanındığı ''Turkey'' isminin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Aygün, ''Turkey'' isminin İngilizce'de öncelikle hindi anlamına geldiğini ve hindinin düşük zeka seviyesi nedeniyle alay amaçlı bu kelimenin kullanıldığını, ayrıca argoda aptal, tuhaf görünüşlü, fiyasko gibi anlamlara geldiğini kaydetti.Sinan Aygün, Habeşistan'ın adını ''Etiyopya'' olarak değiştirdiğini ilan ettiğini ve dünyada ismi ''tatsız'' anlamlar içeren tek bir ülkenin bulunmadığını söyledi.

Aygün, ''Turkey'' ismi yerine ''Türkiye'' isminin kullanılabileceğini, bu ismin kesinlikle kullanılmaması durumunda ''Turkıya'' isminin kullanılabileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber