01/03/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2007 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Hollanda Kraliçesi Beatrix, Ankara'dan İstanbul'a gidiyor.

- İstanbul Boğazı'nda tekne turuna çıkacak olan Beatrix,Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi ile Kapalıçarşı'yı ziyaret edecek.

- Kraliyet ailesi, Hollanda vatandaşları için verilecek resepsiyona katılacak.

- Beatrix, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi onuruna Çırağan Kempinski Otel'de akşam yemeği verecek.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Sezer, daha sonra İstanbul'a gidecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da, TOKİ'nin anahtar teslimi ve ortak açılış törenine katılacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Altınpark Anfa Expo Center'da düzenlenecek 13.Ayakkabı ve Moda Fuarı'nın açılışına katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB yetkilileri ve finans çevreleri ile görüşmelerde bulunmak üzere Brüksel ve Londra'yı kapsayan gezisi için Ankara'dan Brüksel'e gidiyor.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Şubat ayı ihracat rakamlarının açıklanacağı Kırşehir'deki toplantısına katılacak.

- Tüzmen, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından Ankara'da düzenlenen "Dış Ticaretimiz" başlıklı toplantıda da konuşacak.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (MÜSİAD) İstanbul'da düzenlenecek Enerji Verimliliği Sempozyumu'na katılacak.

- Güler, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau ile Ankara'da düzenlenecek Türkiye'de elektrik arz güvenliği konusundaki çalıştayın açılış konuşmasını yapacak.

8- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AB Savunma Bakanları gayri resmi toplantısı kapsamındaki troyka toplantısına katılmak üzere Almanya'ya gidiyor.

9- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul edecek.

10- Uluslararası Para Fonu (IMF) Heyeti, Stand-By düzenlemesinin 6. Gözden Geçirme ve olağan 4. madde konsültasyon çalışmaları için Türkiye'ye gelecek.

- Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki heyetin, İstanbul'daki temasları çerçevesinde, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.

11- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, vergi iadesi uygulamasına son veren ve yerine asgari geçim indirimini getiren Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hakim ve Savcılar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek.

- Bayındırlık ve İskan Komisyonu'nda, Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ele alınacak.

- Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, TBMM'de ortak basın toplantısı yapacak.

12- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ile parti genel merkezinde görüşecek.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 1 Mart Tezkeresi'nin reddinin yıldönümü nedeniyle İzmir'de basın toplantısı yapacak, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise İzmir Barosu tarafından düzenlenen "TCK'nın 301. maddesi" ile ilgili panelde katılacak.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

13- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi, İstanbul'da olağanüstü toplanacak.

14- Dexia Grubu'nun 2006 yılına ait global finansal sonuçları, Dexia Üst Yöneticisi (CEO) Axel Miller tarafından İstanbul'da düzenlenecek toplantıyla duyurulacak.

- Dexia'nın ana hissedarı olduğu Denizbank'ın 2006 yılı sonuçları ise Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş tarafından açıklanacak.

15- "Eğitim Bilimleri Bakış Açısıyla Eğitim Fakülteleri ve Akreditasyon" başlıklı çalıştay, Ankara Üniversitesinde yapılacak.

16- Tören...Toplantı...

- Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenecek törenle kutlanacak.

- Tekirdağ'da şehit edilen polis memuru Metin Ak'ın cenazesi, Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde törenle toprağa verilecek.

- ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green, Adana Sokak Çocukları Derneği'ni ziyaret edecek.

- İzmit Körfezi'nde 1 Mart 1958'de batan Üsküdar Vapuru'nda ölenler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinlikle anılacak.

- Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ile sendikanın Kocaeli Şubesi yöneticileri, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ile personelin sorunlarına ilişkin görüşme yapacak.

- Gelinlik, Damatlık, Abiye Fuarı "IF Wedding Fashion" İzmir'de açılacak.

- Ege Bölge Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın, soğutma, ısıtma ve klima sanayi sektörünün sorunlarına ilişkin İzmir'de basın toplantısı yapacak.

17- Türk makarnası dünya sofralarında.

- Dünyanın en önemli makarna üreticileri arasında yer alan Türkiye'den, 2006 yılında BAE, Irak, Cibuti, İsrail ve Togo başta olmak üzere 123 ülkeye ihracat yapıldığı bildirildi.

- Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Can Balin:

- "Dünya makarna üretiminde 5. sırada olan Türkiye'nin üretimdeki payı yüzde 5,3."

18- 92 yıllık TARİŞ'te holdingleşme adımları...

- Türkiye'nin en büyük tarım satış kooperatifi TARİŞ Pamuk Birliği, bünyesindeki firmaları halka arz ederek holding çatısı altında toplamak üzere çalışma başlattı.

- İlk etapta YEMTA, ardından da Çiğli İplik Fabrikası'nın İMKB'ye kote edilmesi planlanıyor.

19- Yaz meyveleri tezgahlarda...

- Çilek, erik ve üzüm gibi yaz meyvelerinin yanı sıra İran'dan ithal edilen karpuz da şimdiden tezgahlardaki yerini aldı.

- Karpuzun kilosu 5 YTL'den satılırken, çilek 6, ithal üzüm ise 20 YTL'den müşteri bekliyor.

20- Terörün kapattığı sağlık ocakları...

- Şırnak'ta terör nedeniyle yıllardır kapalı olan 24 sağlık ocağı, huzur ve güvenin sağlanmasıyla yeniden hizmete açıldı.

- Şırnak Sağlık İl Müdürü Dr. Kaya:

- "Terör yüzünden bu sağlık ocakları yıllarca ahır olarak kullanıldı."

21- "Güneşe yürüyen çocuklar"...

- 2005 yılının kasım ayında Konya'da başlatılan "polis abi-polis abla projesi" kapsamında üzerinde durulan 54 madde bağımlısı çocuktan 32'si bu alışkanlığını bıraktı.

- 22 çocuk için farklı bir çalışma programı hazırlayan polis, bu madde bağımlısı çocuklardan 16'sının yer aldığı "Güneşe Yürüyen Çocuklar" adlı izci grubu oluşturdu.

22- Kadınların Sessiz Çığlığı Yükseliyor...

- Geçmiş yıllarda Türkiye'de ve yurt dışında büyük ilgi gören ancak zamanla kaybolmaya yüz tutan orijinal Van kilimi, dar gelirli 170 kadının elinde yeniden hayat buldu.

23- Kupada son yarı finalist belirleniyor.

- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Ankara'da Gençlerbirliği ile Fenerbahçe karşılaşacak.

24- Basketbol ULEB Avrupa Ligi 2. Tur (F) Grubu'nda üçüncü hafta maçında Efes Pilsen, İspanya'da Winterthur Barcelona takımıyla karşılaşıyor.

25- 17 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Slovakya ile 2. özel maçını Kayseri'de yapacak.

26- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Final Grubu'nda İstanbul'da 3, Gaziantep'te 1 maç yapılacak.

27- Basketbolda 11 Mart'ta Mersin'de düzenlenecek "Bayanlar All Star 2007" organizasyonunda yer alacak yerli ve yabancı oyuncular karması açıklanacak.

28- İstanbul'da 24-26 Ağustosta yapılacak Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinin bilet satışlarına Biletix'ten başlanacak.

29- Derbinin kaderi onların ellerinde...

- Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılacak derbi maç öncesi, gözler ikitakımın kalecileri Runje ile Mondragon'a çevrildi.

- İki kaleci de takımlarının bu sezonki bütün lig maçlarında görev yaparken, kalelerinde 22'şer gol gördüler, 8'er maçta gol yemediler.

30- Galatasaray'da gözler Hakan Şükür'de...

- Deneyimli futbolcu, Galatasaray formasıyla Beşiktaş filelerini daha önce toplam 13 kez havalandırdı.

- Hakan, bu gollerden 10'unu, derbinin oynanacağı BJK İnönü Stadı'nda attı.

- Bu sezon ligde 4 golü bulunan Hakan Şükür'ün, son 6 randevuda Beşiktaş'a golü yok.

31- Beşiktaş, lig derbilerinde galibiyete hasret.

- Siyah-beyazlılar, 2 sezondur lig maçlarında Fenerbahçe ve Galatasaray önünde galip gelemiyor.

- "Kara Kartallar", ezeli rakipleriyle ligde yaptığı son 6 derbiden 4'ünü yitirirken, 2'sinde berabere kaldı, 3 puanla tanışamadı.

32- Beşiktaş'ın gol yükü Bobo'nun üzerinde.

- Siyah-beyazlılarda Galatasaray ile yapılacak derbi öncesinde gol yollarında en etkili isim Brezilyalı Bobo.

- Bu sezon ligde 9 gol kaydeden Bobo'nun, derbilerde ise ezeli rakiplerine karşı henüz siftahı yok.

33- Derbi maça doğru...

- Galatasaray, Özhan Canaydın döneminde Beşiktaş ile yaptığı 12 maçta 4 galibiyet alabildi.

- Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılacak maçta Jean Tigana ile Erik Gerets 7. kez karşı karşıya gelecek.

- Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılan son 10 lig maçında sarı-kırmızılılar 5, siyah-beyazlılar 3 galibiyet alırken, 2 maç da berabere sonuçlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber