Muğla'daki kazada hayatını kaybedenler uğurlanıyor

Kazada yaşamını yitirenlerden 7'sinin cenazesi, Başbakan Yıldırım ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın da katıldığı Buca Eyüp Sultan Camisi'ndeki törenin ardından toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2017 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muğla'daki kazada hayatını kaybedenler uğurlanıyor

Muğla'da yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren 24 kişiden 7'si, Başbakan Binali Yıldırım ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da katıldığı törenle İzmir'de toprağa verildi.

Anneler Günü organizasyonu kapsamında İzmir'in Buca ilçesinden Marmaris'e gitmek üzere hareket eden midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşenur Namlıarkan ve Serpil Kaldırımcı için Buca Eyüp Sultan Camisi'nde öğle namazını müteakip tören düzenlendi.

Törene, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yıldırım, Bakan Kaya ve diğer yetkililer, başsağlığı diledikleri hayatını kaybedenlerin yakınlarını teselli etti.

- 11 yıl önce de babalarını kaybettiler

Eyüp Sultan Camisi'nin avlusuna ilk olarak getirilen Selda Altay'ın (41) naaşının başında, annesi Mürüvet Kalkan, "Evladımı kaybettim" diyerek ağladı.

Altay'ın ikiz kızları Sude ve Buse Özdemir'in 11 yıl önce babalarını da bir trafik kazasında kaybettikleri öğrenildi. Cenaze namazı kılınanlardan Serpil Kaldırımcı'nın da Selda Altay'ın görümcesi olduğu kaydedildi.

Kazada yaşamını yitirenlerden Ayşenur Namlıarkan'ın oğlu Cumhur Namlıarkan ve yakınları tabuta sarılarak öptü.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından kazada hayatlarını kaybedenlerin naaşları omuzlarda taşınarak cenaze araçlarına konuldu.

Cenazeler daha sonra Gökdere, Kaynaklar ve Buca Yeni mezarlıklarında toprağa verildi.

- "Buruk Anneler Günü yaşıyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, cenaze töreni sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Bakan Kaya şunları kaydetti:

"Dualarımız, yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için. 80 milyon buruk bir Anneler Günü yaşıyoruz. Ben bu vesileyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'dan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün buradayız, bundan sonra da burada olacağız. Biz büyük bir aileyiz. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm Türkiye'nin Anneler Günü'nü kutlamak istiyorum."

Öte yandan, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çelenk gönderdi.


Muğla'da midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu eşi Münire Güler ile hayatını kaybeden 57 yaşındaki Habil Güler, toprağa verildi.

Anneler Günü organizasyonu kapsamında İzmir'den Marmaris'e gitmek üzere hareket eden midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 24 kişiden Habil Güler'in naaşı, yakınları tarafından morgdan alındıktan sonra Buca ilçesindeki Yeşil Cami'ye getirildi.

Cenazenin getirilişi sırasında Güler'in yakınları gözyaşı döktü, ağıtlar yaktı.

Kazada babalarını ve üvey annelerini kaybeden Kevser Cinkaya ile Elif Güler'i, yakınları teskin etmeye çalıştı.

Güler'in cenazesi, öğle namazının ardından Kaynaklar Mezarlığında defnedildi.

Habil Güler'in yeğeni Özgür Berberoğlu, çok üzgün olduklarını belirterek "Dayım hastaneden emekli olmuştu. İlk eşini kanserden kaybetmişti. Aynı kazada yaşamını yitiren yengemle 17 yıl önce evlenmişti." dedi.

Güler'in akrabası Lütfi Bahtiyar da "3 gün önce kahvehanede oturmuş, sohbet etmiştik. Eşiyle sık sık bu tür gezilere giderdi." diye konuştu.

Bu arada Güler'in aynı kazada hayatını kaybettiği eşi Münire Güler'in, ailesinin isteği üzerine Bornova ilçesinde ikindi namazı sonrası toprağa verileceği öğrenildi.


Muğla'da midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren kişilerden 17 yaşındaki lise öğrencisi Melisa Şele'nin cenazesi, İzmir'in Menderes ilçesinde toprağa verildi.

Melisa Şele'nin cenazesi Kaynaklar Mezarlığı'ndan alınarak Kadifekale'ye Hava Şehitleri Camisi'ne götürüldü. Menderes Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi olan Şele için burada tören yapıldı.

Tören sırasında sinir krizi geçiren ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Melisa Şele'nin annesi Abide Şele, ağıtlar yaktı.

Gözyaşı döken Abide Şele'nin "Anneler Günü'nde beni yalnız bıraktın Melisa. Doymadım sana Melisam. Niye bırakıp gittin beni? Daha gelinlik giydirecektik sana kızım. Sen benim nefesimdin, kurban olsun sana annen." şeklindeki feryadı yürekleri dağladı.

Törene, Melisa Şele'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra öğretmenleri ve lise arkadaşları katıldı.

Kılınan namazın ardından Şele'nin cenazesi, Menderes ilçesine götürülerek Ahmetbeyli Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Muğla'da yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitirenlerden Gülizar Kılıç (52) için Uzundere Cemevi'nde tören düzenlendi.

Cenaze aracıyla cemevine getirilen Kılıç'ın naaşı yakınlarının omzunda taşınarak musalla taşına konuldu. Tabutun getirilmesi sırasında Gülizar Kılıç'ın kızları Özge ile Deniz, fenalık geçirdi.

Törene Kılıç'ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılıç'ın naaşı, Alevi dedelerinin yaptığı dualar, helallik alınması ve cenaze namazının ardından omuzlarda cenaze aracına taşındı.

Kılıç'ın cenazesi Uzundere Mezarlığı'nda defnedildi.

- 7 ay önce anneanne olmuş

Bu arada 2 çocuk annesi Gülizar Kılıç'ın, geziye kazada yaşamını yitiren akrabası Leman Kılıç ile katıldığı öğrenildi.

Kılıç'ın 52 yaşında olmasına rağmen üniversite sınavlarına hazırlanan 21 yaşındaki kızı Deniz için çalışmaya devam ettiği, psikolog olan kızı Özge'nin de yaklaşık 7 ay önce anne olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber