İletişim lisesi öğrencileri eğitimlerini uygulamalı olarak yapıyorlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 23:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çorum Anadolu İletişim Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, okulda aldıkları eğitimlerini uygulamalı olarak yapıyorlar.

Anadolu İletişim Lisesi Gazetecilik Bölümü 10 D sınıfı öğrencileri Okul Müdür Yardımcısı Yusuf Renkli nezaretinde Çorum'daki matbaaları ziyaret ederek, çalışma ortamları gezip baskı teknikleri hakkında bilgi topladı. İlk olarak İlk Adım Basımevi'ni ziyaret eden öğrenciler matbaacılık ve çalışma şartları hakkında matbaacı Kadir Sol'dan geniş bilgi aldı. Daha sonra renkli gazete baskısı yapan Tekmatsan'ı ziyaret eden öğrenciler, burada da nasıl gazete baskısı yapıldığı ve gazete basımında yapılan işlemler hakkında geniş bilgi aldı.

Anadolu İletişim Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Yusuf Renkli, Basın Yayın Tarihi Dersi'nde gördükleri matbaanın tarihi ve gelişimi konusunu işleyen öğrencilerin okulda teorik olarak öğrendikleri bilgileri pratik ve uygulamalı olarak anlatabilmek için matbaaları gezdiklerini ve öğrencilerin burada matbaalar hakkında gereken bilgileri öğrendiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber