Enkazdan sağlık skandalı çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mart 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeytinburnu'nda, 20 Şubat'ta çöken ve iki kişinin hayatını kaybettiği binadan yaralı olarak kurtulan yedi çocuk babası 55 yaşındaki Abdülselam Güneş, yerleştirildiği Zeytinburnu Öğretmenevi'nde hayatını kaybetti. Güneş'in ihmalden öldüğü iddia edildi.

ÇIRPICI Mahallesi'nde çöken binadan yaralı olarak kurtarılan Abdülselam Güneş, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştıma Hastanesi'nde bacağı alçıya alındıktan sonra Zeytinburnu Öğretmenevi'ne yerleştirilmişti. Güneş'in vücudunda bir hafta sonra şişlikler oluştu. Abdülselam Güneş yakınları tarafından İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada idrar yapmakta zorlandığı gerekçesiyle Güneş'e sonda takıldı ve reçete yazılarak taburcu edildi.

Abdülselam Güneş dün saat 19.00 sıralarında yeniden rahatsızlandı. İddialara göre, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın kendilerine yardım sözü verdiği için Abdülselam Güneş'in damadı Aziz Yılmaz, Zeytinburnu Belediyesi'ni arayarak ambulans göndermelerini istedi. Belediyeden olumsuz yanıt alan Aziz Yılmaz, bu kez de Belediye Başkanı Murat Aydın'ı cep telefonundan aradı. Murat Aydın, "112 Hızır Acil'i arayıp ambulans isteyin" diyerek telefonu kapattı. Yaklaşık 30 dakika sonra gelen 112 Hızır Acil ambulansındaki doktor da Abdülselam Güneş'in ciğerlerinde balgam toplanmış olabileceğini söyleyerek bir ilaç enjekte etti. Sağlık görevlilerinin ayrılmasından beş dakika sonra Abdülselam Güneş hayatını kaybetti.

İHMAL ÖLDÜRDÜ

Aziz Yılmaz, "Kayınpederimin sağlık güvencesi olmadığı için hiçbir hastanede yeteri kadar ilgi göstermediler. Sırtındaki şişmelere doktorlar önemsemedi. Rahatsızlanınca Belediye Başkanı Murat Aydın'ı cep telefonundan aradım. İlgilenmedi. 112 Hızır Acil'den gelen doktor iğne vurup gitti. Beş dakika sonra kayınpederimi kaybettik. Kayınpederim ilgisizlikten öldü" dedi.

Abdülselam Güneş'in oğlu Adem Güneş ise, "Babam'ı göçük sonrası Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. O gece müdahale etmediler. Koridorda sabahladı. Daha sonra da götürebilirsiniz. Ancak 'sırtüstü yatırın' diyerek taburcu ettiler. Gelen ambulans görevlileri de hastaneye kaldırmak yerine 'Ağzı kurumuş. Kalbi iyi çalışıyor' deyip, bir balgam şurubu yazıp üç tane de iğne vurup, bir şeyi yok deyip gittiler.Babam göz göre göre öldü" diye konuştu.

Ailenin iddiaları üzerine Abdülselam Güneş'in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Aile savcıya verdikleri ifadelerinde Abdülselam Güneş'in ihmal sonucu öldüğünü iddia ederek, ihmali olan kişilerden şikayetçi olduklarını söyledi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Abdülselam Güneş'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Mardin Midyat'a gönderildi. Aileye başsağlığına gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Çok üzgünüz" dedi. Ailenin iddialarını reddeden Murat Aydın, "Ambulansı da biz gönderdik. Kesinlikle öyle bir şey yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber