Ankara'ya 140 milyon dolarlık 'Kentpark'

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mart 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent Ankara'da yapılacak ve şehrin en büyük alışveriş merkezi olacak Kentpark, 80 milyon dolarlık yatırımla Megatürk tarafından gerçekleştiriliyor. İçerisinde ofis katları ve konutların bulunduğu çoklu projenin toplam yatırım bedeli ise 140 milyon doları aşacak.

Papa 16'ıncı Benedict'in Türkiye'ye 28-30 Kasım tarihlerinde yaptığı ziyaret sebebiyle tanıtımı geciken projenin, Ankara ve Türkiye'nin en farklı alışveriş merkezlerinden birisi olmayı hedefleniyor. 70.4 bin metrekare arazi üzerinde kurulacak projenin inşaat alanı 177 bin metrekare ve kiralanabilir alan 68 bin metrekare büyüklüğünde olacak. 24.5 bin metrekare peyzaj alanına sahip Kentpark Alışveriş Merkezinde toplam 220 mağaza bulunacak. Projede yer alan 465 konut ise iki, üç, dört ve beş odalı farklı büyüklüklere sahip olacak.

EYLÜL 2008'DE AÇILIYOR: Megatürk Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ayrancıoğlu, alışveriş merkezi anlamında çok seçeneği olmayan Ankara'ya önemli bir proje kazandırdıklarını söyledi. Ayrancıoğlu şöyle devam etti: "Merkezlerin merkezi olacak Kentpark, 2008 yazında tamamlanacak ancak açılışı Eylül ayı gibi yapacağız. Türkiye'ye çok farklı markalar gelecek. A ve B dediğimiz üst ve ortaüstü markalar ağırlıkta olacak. Kentpark, Eskişehir yolu üzerinde üniversite öğrencilerinin ağırlıkta yaşadığı bir bölgede. Dolayısıyla eğlence ağırlıklı olacak." Yerli yabancı şirketlerden ortaklık teklifi aldıklarını belirten Ayrancıoğlu, projeyi tek başlarına tamamlayacaklarını vurguladı.

ANKARA'YA YENİ BULVAR: Alışveriş merkezinin danışmanlığını yürüten Alkaş Danışmanlığın Başkanı Avi Alkaş, farklı mimarisiyle alışveriş merkezinin dış cephesinde dışarıya açılan mağazalar ve restoranlar bulunacağını söyledi. Alkaş, Ankara'ya 160 metre uzunluğunda yeni bir alışveriş bulvarı kazandıracaklarını belirterek, "Bu bulvar üzerindeki korumalar sayesinde yağmurdan, kardan etkilenmeyecek. Peyzaja ayrılan 24.5 bin metrekarelik alan ile çok yeşil bir proje olacak" dedi. Otomotiv, sağlık, çocuk eğitim ve eğlence, spor, ev-dekorasyon, gençlik sinema, gurme-lezzet ve markalar merkezinin bulunacağı Kentpark'ta, ziyaretçilerin yazın tadını çıkardığı gölün kışın buz pistine dönüşeceğini anlatan Alkaş, tarihsel mirastan faydalanarak çocuk eğitim merkezinde Nasreddin Hoca'ya vurgu yapılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber