Milli Eğitim, yeni müfredatı bir milyon broşürle velilere anlatacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Mart 2007 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredatın velilere anlatılması için afiş, pankart, kitapçık, stiker ve broşürlü yeni bir kampanya başlattı.

Kampanya çerçevesinde 1 milyon broşür bastırılarak okullara gönderildi. Bilgilendirme broşürleri öğrenciler kanalıyla velilere ulaştırılacak. Ayrıca 'Ezber Bozuldu' ve 'Söz Bende' gibi 6 çeşit afiş, okul ve şehirlerin farklı yerlerine asılarak yeni müfredat vatandaşların bilgisine sunulacak.

İlköğretim programlarının tanıtımı için bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, değişen dünya ile birlikte bilgiye ulaşma yöntemlerinin de değiştiğini belirterek değişimin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Statükocu anlayışın değişime karşı olduğunu ifade eden Çelik, "Değişmeyenler ölüler ve delilerdir. Değişerek gelişmek, gelişerek devam etmek sloganımız, yol haritamızdır. Değişim de ancak eğitimle olur." dedi.

Uygulamaya koydukları yeni müfredatla öğrencinin öğrenmeyi, muhakeme ve sentezi öğreneceğini kaydeden Çelik, "Öğrenciler bilgi deposu değildir. Ezberci eğitimden söz ettiğimizde çocukların çarpım tablosunu, bir şiiri ezberlemesi akla gelmemelidir. Eskiden öğretmenler konferansçı, öğrenciler de pasif izleyici durumundaydı. Çocukların beyinlerini ezber ve geride kalmış bilgilerle doldurmayacağız." diye konuştu. "Öğrenci merkezli" anlayışla hazırlanan yeni müfredatın öğretmen ve velilere de sorumluluklar getirdiğine işaret eden Bakan Çelik, bu kapsamda "eğitimde olmazsa olmaz paydaş" gördükleri velilere yönelik bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Anadolu liseleri 5 yıl değil

Çelik, ilköğretimde müfredatın şu anda 6. sınıflarda anlatıldığını, 7. sınıflarda pilot uygulamada olduğunu, önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren 7. sınıflarda gösterileceğini ve 8. sınıflarda pilot uygulamaya geçileceğini ifade etti. "Bütün bunlardan sonra yani ilköğretimde müfredat programı bütünüyle anlatıldıktan sonra da OKS'yi kaldıracağız." diyen Bakan Hüseyin Çelik, OKS'nin kaldırılmasının ardından yerine getirecekleri ölçme ve değerlendirme sistemini cuma günü açıklayarak kamuoyunun görüşlerine sunacaklarını bildirdi. Çelik konuşmasında, Anadolu liselerinin 5 yıla çıkartılacağı yönündeki haberin doğru olmadığına değinerek, aldıkları bir kararla geçmişte İstanbul'da sadece 5 Anadolu lisesinde uygulanan '4+1' modelini 4 okula daha yaygınlaştırdıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber