Bakan Aydın, bayan personele gül dağıttı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Mart 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın'dan, bakanlık özel kalemi ve sekreteryasında çalışan bayan memurlara kadınlar günü süpriz yaptı.

Kadınlar Günü'nde bayan çalışanları unutmayan Bakan Aydın, makam odasına davet ettiği bayan personele birer kırmızı gül hediye etti. Aydın, bayan çalışanların Kadınlar Günü'nü tek tek kutladı.

Aydın, bir milletvekili tarafından kendi eşine gönderilen gülü ise, " Eşim, bir yaşındaki torununa bakmak üzere şu an Amerika'da. Bu yüzden, eşime gönderilen gülü Özel Kalem Müdürüm Süleyman Bey'e vermek istiyorum. O da bu gülü eşine hediye etsin" diyerek özel kalem müdürü Süleyman Erdal'a verdi.

Prof Aydın, daha sonra Kadınlar Günü münasabetiyle bir açıklama yaptı. Aydın, kadınlara yönelik ayrımcılığın temelinde İslam dinini arayanların hata içerisinde olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: " Şunu ifade etmek istiyorum ki, bizim derin kültürümüz ve inanç dünyamız kadın erken eşitliğini başından beri savunmuştur. Eğer, kadın konusunda bizi üzen bir takım olaylar oluyorsa, vatandaşlarımızdan ve dünya insanlığının kesinlikle bilmesin istediğim şey bunun İslam diniyle bir ilgisi olmadığıdır."

Bu tür algılamaların, din ile törelerin birbiriyle karıştırılmasından kaynaklandığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti: " Ne yazık ki adına gelenek diyelim, töre diyelim yada geleneğinin olumsuz yanı diyelim. Bunlar bazan dinin temel öğelerinden daha fazla hayatımızda etkili olabiliyorlar. Olmasalar iyi ama, oldukları da bir hakikat. O yüzden kültürel olan birçok şey İslam dinine mal ediliyor. Oysa sadece Peygamberimizin hayatına bakmak bile, orada kadının, kız evladın ve ailenin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar baştacı edildiğini görmek için yeterlidir."

Kur'an-ı Kerim'de bütün insanların kadın erkek diye ayrılmadan eşit kabul edildiğinin altını çizen Aydın " Bu bakımdan nerede ayrım görürsek, onun dinimize karşı bir olay olduğunu söylemek isterim." diye konuştu.

Dünya Kadınlar gününün, kutlamalardan ziyade kadın sorunlarının dile getirildiği bir gün olduğunu kaydeden Aydın, şunları dile getirdi: "Ümit ediyorum önümüzdeki yıllarda dünya kadınlar gününü kutlarken daha az sorun merkezli kutlamalar yaparız. Bugüne kadar ne kadar hatırladığım kutlama varsa, kadınlarımızın gerçekten önemli olan sorunları dile getirildi. Bunlarla ilgili konuşmalar ve önerilerle geçti bu günler. Kutlanması gereken şey aslında bu sorunların azaldığını görmek olmalı."

Bakan Aydın, kadın sorununun bir insanlık sorunu olduğunu ifade ettiği açıklamasında, "Bu türden bir ayrım yapılması dahi ortada ciddi bir sorunun olduğunu gösteriyor. Yani biz kadın haklarından bahsediyoruz. Oysa önemli olan insan haklarıdır. İnsan hakları ile ilgili sorunlarımızı çözmüş olsaydık, yani demokrasiyi daha güçlü hale getirseydik, demin değindim sorun ağırlıklı kadınlar günü probleminden kurtulurduk." dedi.

"Kadın erkek ayrımı yapmadan, kız çocuğu erkek çocuğu ayrımı yapmadan meseleye bakmak zorundayız." diyen Aydın, iş dünyasında, siyaset alanında, kamu alanında ayrım yapmaması durumunda bu sorunların çözülebileceğini söyledi. Aydın, "unları yapalım ki dünya ulusları bize baktığında, inanç dünyası, kültür dünyası ve iş dünyası ile işte adım adım kalkınan bir ülke desinler. Biz de de diyelim ki darısı insanlığın başına." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Aydın, kadınların sorunlarının çözümünde ve şiddete uğrayan kadınların barınması konularında yaptıkları çalışmalardan dolayı da kadın derneklerini kutladığını sözlerine ekledi. Bakan Aydın'ın gül hediye ettiği bayan personel ise, bakanın bu tavrından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber