Diyarbakır'daki büyük operasyon sürüyor!

DİYARBAKIR'ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezra kırsalında, "Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan" adı ile başlatılan müşterek operasyon 10 bin 73 polis, asker ve güvenlik korucusu ile devam ediyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2017 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'daki büyük operasyon sürüyor!

Operasyonda, asker ve polis kırsal ve dağlık arazide arama tarama çalışması yaparken, zırhlı araçlardan da dağlık arazi termal kameralarla kontrol ediliyor. Diyarbakır'ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezra kırsalında, başlatılan ve 10 bin 73 polis, asker ve güvenlik korucusunun kataldığı büyük operasyon sürüyor. Bölücü terör örgütü üyeleri ve uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlara yönelik düzenlenen operasyon bölgesine çıkan ana ve ara yollarda 30 ayrı arama kontrol noktası oluşturuldu. Güvenlik kuvvetleri araçlarda didik didik arama yaparak vatandaşlara da GBT sorgusu yaparken, asker ve polisin müşterek sürdürdüğü operasyonda bin 528 kilometrekarelik alannın tarandığı belirtildi. Müşterek operasyonda asker, polis ve korucu kırsal alanda arazi arama tarama faaliyeti yaparken, zırhlı araçlarda bulunan termal kameralar ile arazi taranıyor. Operasyona destek veren insansız hava araçları ile bölgede canlı çekilen görüntüler komuta merkezine anında iletiliyor.

ARAZİ TERMAL KAMERALARLA KONTROL EDİLİYOR

Diyarbakır'ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezra kırsalında, başlatılan ve 10 bin 73 polis, asker ve güvenlik korucusunun katıldığı 'Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan' operasyonu sürüyor. Bölücü terör örgütü üyeleri ve uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlara yönelik düzenlenen operasyon bölgesine çıkan ana ve ara yollarda 30 ayrı arama kontrol noktası oluşturuldu. Güvenlik kuvvetleri araçlarda didik didik arama yaparak vatandaşlara da GBT sorgusu yaparken, asker ve polisin müşterek sürdürdüğü operasyonda bin 528 kilometrekarelik alanın tarandığı belirtildi.

Geniş kapsamlı müşterek operasyonda asker, polis ve korucu kırsal alanda arazi arama tarama faaliyeti yaparken, zırhlı araçlardaki termal kameralar ile arazi taranıyor. Operasyona destek veren insansız hava araçları ile bölgede canlı çekilen görüntüler komuta merkezine anında iletiliyor.

Canan ALTINTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber