Sadece bir kadrolu öğretmeni olan lise

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 09 Mart 2007 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, "Eğitimde büyük hamleler yaptık, her okula bilgisayar götürdük" söylemine karşılık, Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Ayvalı Lisesi'nde sadece bir kadrolu öğretmenin bulunduğu ortaya çıktı. Darende ilçesindeki Ayvalı Lisesi'nin öğretmen kadrosu 'eğitimde fırsat eşitliği' ve 'eğitimde reform' gibi kavramların bir kez daha tartışmalı olduğunu ortaya koyacak nitelikte. Lisede branş derslerinin hiçbirisinin kadrolu öğretmeni bulunmazken, 12 öğretmenlik kadrosundaki altı öğretmen ilköğretimden ek ders karşılığı ders veriyor. Coğrafya, edebiyat, din ve felsefe derslerine ise 'asker öğretmen' giriyor. Şubat ayında atanan rehber öğretmen de geri çekilince okulda kadrolu olarak sadece bir beden eğitimi öğretmeni kaldı.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, isyan ettiği bu tabloyu gösteren listeyi yanına alarak Milli Eğitim Bakanlığı'na gitti. Çelik'e listeyi veren Aslanoğlu, "Bu lisede okuyan çocuklar üniversiteye nasıl girecekler. Bir öğrenci girer mi merak ediyorum" diye sitem etti.

Eğitimin içinde bulunduğu ağır koşulları bir kez daha gün yüzüne çıkaran Ayvalı Lisesi'ndeki eğitim-öğretim kadrosu listesi şöyle: Matematik: Ayvalı İlköğretim'den görevlendirme. Tarih: Ayvalı İlköğretim'den ek ders karşılığı. Kimya: Ayvalı İlköğretim'den ek ders karşılığı (asıl branşı matematik). Biyoloji: Ayvalı İlköğretim'den ek ders karşılığı (asıl branşı matematik). Fizik: Ayvalı İlköğretim'den ek ders karşılığı (asıl branşı matematik). İngilizce: Ayvalı İlköğretim'den ek ders karşılığı. Coğrafya, edebiyat, din ve ahlak, felsefe grubu: Asker öğretmen. Beden Eğitimi: Kadrolu öğretmen.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber