Lösemiye yenilen bir öğretmenin son vasiyeti...

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Mart 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lösemiye yenilen bir öğretmenin son vasiyeti, kendi açtığı internet sitesinde yayımlanıyor: Sayın Başbakan, ne olur ilik bankası kurun.

Kimi vasiyetler hayat dersidir, kimileri ise hayat verir. Yozgatlı öğretmen Alparslan Bacanlı'nın (32) son dileği de birçok hayatı kurtaracak türden oldu. Bacanlı, 7 yıldır lösemi hastasıydı. Tedavisi boyunca, kendisiyle aynı kaderi paylaşanlar için bir şeyler yapmaya çabaladı. Ancak ne yazık ki 11 gün önce hayata gözlerini yumdu. Yakınlarının yüreğinde bıraktığı sevginin yanı sıra ondan yadigar bir de "www.kanserhastalari. com" adlı internet sitesi kaldı.

ÇAPA'DAKİ YETMİYOR

Bacanlı, ölümünden sonra yayımlanmak üzere Başbakan'a hitaben bir mektup yazdı. "Başbakanım, ne olur bir kemik iliği bankası kurun" diye haykıran talihsiz öğretmen, mektubunda ilik bankası kurulmasına ilaç firmalarının izin vermediğini ileri sürdü. Ülkemizde bir tek 50 bin vericili Çapa Kemik İliği Bankası'nın bulunduğunu hatırlatan Bacanlı, oysa kendisi gibi hastaların 50 binde 1 şansı olduğunu ve kemik iliği bankalarının sayısının hızla artmasının gerektiğini yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber