'Okulda esrar' soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2007 13:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir ilköğretim okulunun tuvaletinde öğrencilerin esrar içtikleri yönündeki iddianın, "yargıya intikal ettiği" bildirildi.

İnegöl Kaymakamlığına vekalet eden Yenişehir Kaymakamı Yücel Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iddiayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

"Olayla ilgili adli ve idari işlemler anında başlatıldı" diyen Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen müfettişlerin idari soruşturmayı yürüttüğünü belirtti. Yavuz, idari yönden başlatılan işlemlerde belli mesafe alındığını, İnegöl Cumhuriyet Savcılığının da gerekli inceleme ve araştırmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

İdari ve adli mercilerin en kısa zamanda olayla ilgili sonuca varacaklarına inandığını dile getiren Yavuz, bu iddialar araştırılırken çocukların pedagojik ve psikolojik açıdan mağdur olmamaları için "kesin sonuç ve delil elde etmeden yorum yapılmaması gerektiğini" vurguladı.

Bursa Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar da olayın yargıya intikal ettiğini, idari soruşturmanın da Milli Eğitim Müdürlüğünden iki müfettiş tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

İdari soruşturmanın bir kaç gün içinde sonuçlanabileceğine işaret eden Kumbasar, "İddianın, bir öğrencimizin senaryosu olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber