Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da, yeşil halk otobüslerinin servisten kaldırılmasını protesto eden otobüs sahipleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yeşil halk otobüsü sahipleri ve çalışanları, otobüsleriyle Ankara Adalet Sarayı önüne gelerek, Atatürk Bulvarı üzerinde otobüslerinin servisten kaldırılmasını protesto ettiler.

Eyleme katılanlarca bir otobüsün üzerinde Türk bayrağı ve ''Sayın Başbakanım temel ihtiyaçlarımızı helal kazancımızla almak istiyoruz'' yazılı pankart açıldı. Protesto eylemine katılanlar çeşitli sloganlar atarken, yeşil halk otobüsü sahiplerinden Mehmet Özdemir, burada yaptığı konuşmada, ''Gökçek'in hukuka aykırı şekilde yeşil halk otobüslerini servisten çektirdiğini'' söyledi.

Özdemir, ''Araçların çekilmesi demek; bugün akşama insanlarımızın evine ekmek götürememesi demektir. Bu anlamda, Melih Gökçek'in suç işlediğine kanaat getirerek, dosya hazırladık'' dedi. Özdemir'in konuşmasının ardından, yeşil halk otobüsü sahipleri Gökçek hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

-SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ-

Suç duyurusu dilekçesinde, otobüs sahiplerinin, 1997 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları sözleşmenin, 1999 yılında şartları ağırlaştırılarak yenilendiği ve bu nedenle 10 yıllık çalışma süresinin 2009 yılında sona ereceği savunuldu. Büyükşehir Belediyesinin, ilk sözleşmenin 1997 yılında imzalandığı gerekçesiyle otobüsleri servisten çekmeye başladığı kaydedilen dilekçede, bu yolla belediye ekiplerinin sözleşme şartlarını iptal ettiği ve yasaları çiğnediği ileri sürüldü. Dilekçede, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere belediye yetkililerinin cezalandırılması talep edildi.

-TÖHOB'UN BASIN AÇIKLAMASI-

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği (TÖHOB) Başkanı İsmail Yüksel ise yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki özel halk otobüsü esnafının boy hedefine getirilmesinin son bulmasını, esnafın da basit eylemlere girişmemesini diledi.

Yüksel, Ankaralı özel halk otobüsçülerine destek için TÖHOB olarak İstanbul, Adana ve Kayseri temsilcilikleriyle birlikte Ankara'ya ziyarette bulunacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber