Erdoğan'dan Kudüs resti... Tüm bağları koparırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs İsrail'in başkenti olursa tüm bağlarımızı koparabiliriz dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Aralık 2017 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan Kudüs resti... Tüm bağları koparırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında ABD'nin Kudüs'ü, İsrail'in başkenti yapacağı iddialarına ilişkin resti çekti. Kudüs, İsrail'in başkenti olursa, İsrail ile tüm bağlarımızı koparabiliriz dedi.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUYLA İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA

Çok önemli bir konuya değiniyorum. Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti tanıma kararı almaya hazırlandığı yönündeki haberlerle ilgili üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Kudüs, Sayın Trump Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri, zulümler sürerken İsrail'e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması değil, uluslararası hukukun ihlali değil insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir.

İslam işbirliği teşkilatı dönem başkanı olarak bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa, hemen 5-10 gün içerisinde İslam işbirliği teşkilatı liderler zirvesini İstanbul'da toplayacağız. Ve sadece bununla da kalmayacağız. Çok daha önemli etkinliklerle tüm İslam dünyasını o zirvede hareketlendireceğiz. Zira sıradan bir olay değil bu olay.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber