Vekiller silah bırakmaya yanaşmadı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzgün Karadaş'ın haberi

İçişleri Bakanı Aksu, Meclis'teki 370 milletvekilinin silah taşıdığını söyledi. Silah bırakma kampanyasına sadece 3 milletvekili itibar etti. Arınç, silahlı vekilleri Köşk seçiminde Meclis'e sokmayacak

Meclis kulisinde bir milletvekilinin beylik tabancasını düşürmesi, küllenen bir tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Milletvekillerinin, her türlü kampanya ve eleştirilere aldırmadan 'silahsızlanmayı' reddettikleri ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 370 milletvekilinin silah ruhsatının bulunduğunu söyledi. Yani TBMM'de her üç kişiden ikisinin silahı bulunuyor. Milletvekilleri en çok Baretta, Browning ve Smith Wesson marka tabancaları tercih ediyor.

AK Parti Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anik'in TBMM kulisinde herkesin gözü önünde silahını düşürmesi Meclis'te endişe ve paniğe neden oldu.Tabancanın emniyetinin kapalı olması ve bu nedenle ateş almaması muhtemel bir kazayı önledi. Milletvekillerinin silahsızlanması için çalışma yapan CHP Çanakkale Milletvekili İsmail Özay, konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Aksu, önergeye verdiği cevapta, "Yapılan inceleme neticesinde, 370 milletvekilimizin silah ruhsatının bulunduğu tespit edilmiştir" dedi.

5 VEKİLİN FEZLEKESİ VAR

Buna göre TBMM çatısı altında şu anda 370 milletvekilinin silahı bulunuyor. Kimisi silahını evinde bulunduruyor, kimisi hergün belinde taşıyor. Edinilen bilgiye göre, AK Parti ve CHP'den 2'şer, Anavatan Partisi'nden 1 milletvekilinin, yani toplam 5 vekilin ateşli silahlar yasasına muhalefet ettikleri gerekçesiyle fezlekelerinin Meclis'te bekletildiği bildirildi. Meclis Başkanlığı, 2006 yılı içinde milletvekillerinin bireysel silahsızlanma konusunda topluma örnek ve önder olmaları için kampanya başlattı. Ancak bu kampanyaya sadece üç milletvekili itibar etti.

KÖŞK SEÇİMİNDE SİLAH YASAĞI

Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz TBMM'nin açtığı kampanya çerçevesinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve AB Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ise bir sivil toplum kuruluşunun kampanyasına uyarak silahlarını teslim ettiler. Yapılan tüm kampanya ve eleştirilere rağmen milletvekillerinin silah bırakmayı bir yana bırakın, Meclis Genel Kurulu'na silahla girmeleri Meclis Başkanı Bülent Arınç'ı oldukça kızdırdı. Arınç'ın, Cumhurbaşkanı seçimi sırasında, milletvekillerinin silahlarıyla Genel Kurul salonuna alınmamaları için hazırlık yaptığı öğrenildi. Milletvekilleri genelde tabanca taşımayı veya bulundurmayı tercih ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber