Meclis'te mi mikrop kaptı?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOMADA olan CHP'li TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'in karaciğer naklinin ardından erken çalışmaya başlamasının ve Meclis başta olmak üzere kalabalık ortama girmesinin enfeksiyon riskini arttırdığı iddia edildi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve genel cerrahi uzmanı olan Turhan Çömez ?Sayın Dinçer, kalabalık ortama girmesinden değil, naklin hemen ardından çalışmaya başlaması vücut direncini düşürmüş olabilir. Tabii bu bir siyasetçinin bir kaderi. Ondan kaynaklanmış olabilir. Kendisine acil şifalar diliyorum' dedi.

Kızını bile öpmüyordu

DİNÇER karaciğer nakli yapılmasının ardından daha bir ay geçmeden Meclis'e doktorlarıyla birlikte gelerek basın toplantısı yapmıştı. Dinçer ?Bu kadar kısa sürede kalabalık ortama girmeniz enfeksiyon riski oluşturmuyor mu?' sorusuna karşılık ?Doktorlarım yanımda. Bu ortamdayım ama kimseyi öpmüyorum, ellerini sıkmıyorum. Zaten bizim eskiden kalma bir geleneğimiz var elimizi kalbimize götürerek selamlamada bulunuyoruz' demişti. Dinçer karaciğer naklinin ardından en zor olan şeyin kızını öpememek olduğunu söylemişti. Kızının da kendisini enfeksiyon riski nedeniyle öpemediğini, bunun kendilerine çok zor geldiğini açıklamıştı.

MECLİS'TE KAN ANONSU

TBMM Başkanı Bülent Arınç dün Dinçer'i ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldı. ?Bize düşen de dostları, arkadaşları, sevenleri olarak sağlığı için dua etmektir'' dedi. Bu arada dün Meclis TV'den Ali Dinçer için kan anonsu yapıldı. Dinçer için aranan A,B, ve AB Rh negatif kan anonsu milletvekillerinin cep telefonuna da mesaj olarak geçildi. Yaklaşık üç saat süren kan anonsu sırasında çok sayıda başvuru yapıldı, ancak çoğu gerekli özellikleri taşımadıkları için kan alınamadı. Ve aranan kan hastaneye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa'dan alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber