BES'i teşvik için yapılacak belli oldu

Maliye Bakanı Ağbal, bireysel emekliliği teşvik etmek için TBMM'ye sunulan tasarısında yer alan detayları açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Şubat 2018 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BES'i teşvik için yapılacak belli oldu

Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal'ın, Bugün TBMM'ye Sevkedilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının İçeriğiyle bazı açıklamalarda bulundu

Bireysel emeklilik sisteminin teşvikine yönelik olarak, Devlet katkısı tutarlarının nemalandırılması ve nemalarıyla birlikte ödenmesine, Ek Devlet katkısının azami limiti ile iade edilmesine, 1.000 lira ilave Devlet katkısının yıllar itibarıyla yeniden değerlemeye tabi tutulabilmesine ve iki ay olan cayma süresinin üç katına kadar artırılabilmesine imkan sağlanmaktadır. (Madde 45)

Çeyiz desteğinin artırılması ve bu alanda tasarrufların özendirilmesi için Devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e, azami katkı 5.000 liradan 7.500 liraya yükseltilmektedir. (Madde 78)

Mevcut Konut Hesabı Sistemine işlerlik kazandırılması amacıyla, Devlet katkısı tutarı 15.000 liradan, 20.000 liraya, %20 olan azami Devlet katkısı oranı %25'e çıkarılmaktadır. Ayrıca, bu kapsamda alınacak konutların tapu harcında indirim yapılması, daha düşük kredi faizi imkanı sağlayacak sözleşmelere ilişkin esasların düzenlenmesi için Bakanlar Kuruluna yetki alınmaktadır. (Madde 42 ile 79)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber