Çelik: "Gelecek yıl 8. sınıfı bitirmiş öğrenciler tek sınava girecek"

Haber Giriş : 08 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin sınavdan sınava koştuğunu, bu sınav bolluğunu ve karmaşasını önümüzdeki yıldan itibaren kaldıracaklarını kaydederek, gelecek yıl 8. sınıfı bitirmiş tüm öğrencilerin tek sınava gireceğini bildirdi.

Çelik, Anadolu Lisesi'ne girmek isteyen öğrencilerin yaşadıkları illerle Ankara, İstanbul ve İzmir'i tercih edebildiklerini, ancak bu yıl yapılan değişiklikle büyükşehir belediyesi olan tüm metropol illerin tercih edilebileceğini kaydetti. Bakan Çelik, önümüzdeki yıldan itibaren ise öğrencilerin herhangi bir ildeki Anadolu Lisesi'ni tercih edebileceğini kaydederek, "Bu konudaki kısıtlamayı tamamen kaldırıyoruz. Üniversite sınavları veya Fen Liseleri'nde uygulanan sistem gibi bir sistem getiriyoruz" dedi.

Öğrencilerin sınavdan sınava koştuğunu, bu durumdan öğrenciler kadar velilerin de sıkıntı çektiğini söyleyen Çelik, şunları kaydetti: "Bu sınav bolluğunu ve karmaşasını önümüzdeki yıldan itibaren kaldırıyoruz. Gelecek yıl 8. sınıfı yani ilköğretimi bitirmiş öğrencilerimiz sadece bir sınava girecek. Özel okullar ayrı, LGS ayrı şu sınav ayrı, bu sınav ayrı olmayacak. Tek bir sınav yapacağız. Bu sınav, öğrencilerimizin tercihleriyle girecekleri okulların belirlenmesinde bir öncü olacak."

Çelik, bütün ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin bu sınava gireceğini varsayarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber