Ağar: Anavatan'la birleşme konusunda Pazartesiye kadar mutlaka sonuç çıkar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Anavatan Partisi ile birleşme konusunda "Pazartesi gününe kadar mutlaka bir sonuç çıkacağını" söyledi.

Özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ağar, Anavatan Partisi ile aynı günlerde kongre yapmaları konusunda, görüşmelerde sona gelinmesi halinde bu konunun teknik bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Ağar, "Birleşmenin üçüncü ayağı Genç Parti olabilir mi?" sorusuna, "Şu aşamada henüz böyle bir şey yok. DYP demokratik geleneği, uzlaşma geleneği itibariyle bir büyük siyasi kurumdur. Ve Türkiye'de dağılan, bozulan siyasetin yeniden tanzimi konusunda var olan iyi niyetli çabalar destek, güç verir. Siyasette kapı kapamayız. Gönlü arzu eden herkes bu kapıdan gelir geçer" karşılığını verdi.

Ağar, cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi konusunda da "Halkın hakem olduğu her yerde varım" dedi. Ağar, cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesinin beraberinde sistem tartışmasını getireceğini kaydetti.

Anayasa değişiklik önerileriyle ilgili söz konusu düzenlemelerin geniş platformlarda tartışılıp genel kanaatle Meclis getirilmesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Ağar, yanlışları gözden kaçırılmaya dönük olduğunu söylediği bu girişimler nedeniyle, Meclis'in "hukuk vesayetinde çalışır" görüntüsüne girdiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber