TSK, Ampute ve Paralimpik'teki birikimini paylaşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM), 7-11 Mayıs 2007 tarihleri arasında "Engelli Sporcuların Eğitici Eğitimi" konusunda bir çalıştay düzenleyecek.

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan ve 5 gün sürecek faaliyette, NATO harekatı icra edilen ülkelerdeki terör mağdurlarının, engelli (ampute) spor takım eğiticileri, gerek teorik gerekse uygulamalı olarak icra edilecek çalışmalarla eğitilecek. Ayrıca bu faaliyetle, engelli sporları konusunda NATO ülkelerindeki mevcut bilgi birikimi ve teknolojilerinin Barış İçin Ortaklık (BİO) ve Akdeniz Diyaloğu (AD) ülkeleriyle paylaşılmasına, engelli sporları ile gelecekte yapılacak

faaliyetlerin altyapısının hazırlanmasına ve engelli sporunun geliştirilmesine katkı da sağlanacak. Söz konusu çalıştaya, NATO, BİO ve AD ülkelerinden toplam 55 akademisyen ile UEFA Asbaşkanı, Uluslararası Paralimpik ve ampute sporlar komite ve federasyonları başkan ve üst düzey yöneticileri de katılacak. Çalıştay süresince Türk ve yabancı toplam 25 akademisyen ve uzman eğiticinin 12 oturumdan meydana gelen program içerisinde konuşma ve uygulamalı saha çalışması yapması planlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber