En kısa Bakanlar Kurulu sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 15:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

En kısa Bakanlar Kurulu sona erdi

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Binadaki toplantı, yaklaşık 2 saat 45 dakika sürdü. Toplantı bu dönemin en kısa Bakanalar Kurulu toplantısı oldu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Binadaki toplantı, yaklaşık 2 saat 45 dakika sürdü. Toplantıya üç yeni bakan da katıldı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında toplantıda görüşülen konularla ilgili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener açıklama yaptı.

Toplantıda herhangi bir yeni konunun gündeme gelmediğini açıklayan Şener, Meclis'in gündemindeki tasarı ve kanun tekliflerini ele aldıklarını açıkladı. Şener AB ile müzakere sürecinin toplantıda değerlendirilen konulardan biri olduğunu söyledi.

Son siyasi ve ekonomik gelişmeler de toplantıda görüşülen bir başka konu oldu.

Şener'in diğer açıklamaları özetle şöyle oldu: "22 Temmuz'daki seçim nedeniyle ekonomik programdan sapma olmayacak. ERkonomik programa bağlılık hem bu dönem hem de geledcek dönem için çok önemli olduğu toplantıda vurgulandı. Seçim ekonomisi diye bir yöntem seçmen tarafından da artık kabul edilen bir yol değildir. Seçim ekonomisi uygulanmayacak. Seçim ekonomisinin ülkeye faydası yoktur. Bu siyasete prim kazandıracak bir yol olarak görülmemektedir. 4 yıldır ortaya koyduğumuz programımıza bağlı olarak seçimlere gireceğiz."

"İzmir ve Erzurum'daki mitinglerden yola çıkarak Türkiye'de bir kutuplaşma tehlikesi görüyor musunuz?" şeklinde soruya yanıt veren Şener, mitinglerin demokratik bir hak olduğunu söyledi. "İki ayrı mitingi farklı katagorilerde ele almak gerekir" diyen Şener iki mitingin ortak noktasının bayrak olduğunu söyledi. "Doğudan batıya herkes aynı bayrak altında aynı şeyleri arzuluyor" diyen Şener, konuya bu noktadan bakmanın yerinde bir tespit olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanının Anayasa paketindeki değişiklikleri veto etmesi durumunda hükümetin 120 günlük referandum süresini kısaltma konusunda henüz bir hazırlık yapmadığını açıkladı.


Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Başbakanlık Merkez Binadaki toplantı, saat 11.55'te başladı.

Milletvekili genel seçimleri nedeniyle Anayasa gereği atamaları yapılan Adalet Bakanı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Bakanlar Kurulu toplantısına ilk kez katıldılar.


Bağımsız bakanlar, ilk kez Bakanlar Kurulu'nda

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında saat 12.00'de Başbakanlık Merkez Bina'da başladı. Toplantıya kabineye yeni katılan İçişleri Bakanı Osman Güneş, Adalet Bakanı Fahri Kasırga ve Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz da katılıyor.

Bakanlar Kurulu'nun bu haftaki gündeminde TBMM'ye gönderilecek tasarılar ve Avrupa Birliği müzakere süreci var. Seçim kararının alınmasından sonra gerçekleştirilen ilk Bakanlar Kurulu toplantısında seçim kararının siyasi ve ekonomik etkilerinin de görüşülmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta atamaları yapılan ve seçim sürecinde görev yapacak olan İçişleri Bakanı Osman Güneş, Adalet Bakanı Fahri Kasırga ve Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz ise Bakanlar Kurulu toplantısına ilk kez katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber