Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye köprü cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da düzenlenen mitingde konuşuyor. Erdoğan konuşmasında Muharrem İnce'nin açıklamaları hakkında "Devletin köprüleriyle, kamu özel ortaklığı ile yapılmış köprünün ne demek olduğunu bunlar anlamaz. Şimdi bunun üzerinden bile rant elde etmek istiyor Bay Muharrem. Haa haklı da olabilirsin inşallah bir daha ki bayrama başka bir formülle inşallah onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2018 17:28, Son Güncelleme : 16 Haziran 2018 20:22
Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye köprü cevabı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli köprülere ilişkin, "Bir daha ki bayrama ayrı bir formülle onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem. Biz bunlardan ürkecek kadar yoksul değiliz. Biz Türkiye'yi 3,5 kat büyütmüş bir iktidarız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kepez Kapalı Spor Salonu yanındaki Seyhan Bulvarı'nda gerçekleşen partisinin mitinginde Antalyalılara hitap etti.

Konuşmasına, "Çekemedim Akça Kızın Göçünü" isimli türkünün "Sevdiğim de rüyalara girmez mi. Girmezse de gönül sana küsmez mi" sözlerini anımsatarak başlayan Erdoğan, "Seni kalpten selamlıyorum, rüyalarımın şehri Antalya." ifadesini kullandı.

Erdoğan, alandakilerin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, 24 Haziran'daki demokrasi bayramını da herkesle kutlayacaklarını belirtti.

Antalya'nın kendisine ve ülkesine hizmet edenlerle, milletin ortak değerlerini istismar edenlerin farkını çok iyi bildiğini anlatan Erdoğan, şehri alt ve üst yapısıyla, eğitimiyle, sağlığıyla, ulaşımıyla bir dünya şehri haline getirdiklerine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin değişimini Antalyalılarla ilerlettiklerini ve başlattıklarını, yine Antalya ile devam edeceklerini kaydetti.

Şimdi yeni ve daha güçlü bir atılımın eşiğinde bulunulduğuna işaret eden Erdoğan, alandakilere, "Gelişmiş bir demokrasi, güçlü bir ekonomi, milli bir savunma sanayi, güvenli ve istikrarlı bir ülke, huzurlu ve müreffeh bir millet için hazır mıyız Antalya?" diye seslendi.

- "Bin yataklı şehir hastanemizin ihale süreci devam ediyor"

Kendisini dinleyenlerden "güçlü Meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye" için destek sözü isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu seçimlere Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhur İttifakı olarak giriyoruz. Yanımızda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigarı Alperenler de var. 24 Haziran'da Cumhur İttifakı'nı destekliyor muyuz? AK Parti bu millete sadece ve sadece hizmet, yatırım, proje ve refah getirmiştir. AK Parti'nin hizmet siyasetinden payına düşeni ülkemizin diğer vilayetleriyle Antalya da almıştır."

Erdoğan, son 16 yılda Antalya'da 38,5 katrilyon yatırım yaptıklarını bildirerek, eğitimde 9 bin yeni derslik yaptıklarını, 4 üniversite daha kurarak şehirdeki üniversite sayısını 5'e yükselttiklerini anlattı.

Yüksek öğrenim öğrencileri için 9 bin 483 yatak kapasiteli yurt binaları inşa ettiklerini anımsatan Erdoğan, bu yıl Gazipaşa'da 500 kişilik, gelecek birkaç yılda ise toplamda 4 bin 750 kişilik yeni yurt binaları daha açacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yaptıklarını, 10 bin seyircili spor salonunu hizmete sunduklarını, sağlıkta ise 2 bin 312 yataktan oluşan 19 hastaneyle toplam 54 sağlık tesisini Antalya'ya kazandırdıklarını belirterek, "Antalya'ya yapacağımız bin yataklı şehir hastanemizin ihale süreci devam ediyor, inşallah yakında inşasına başlıyoruz." dedi.

TOKİ vasıtasıyla Antalya'da 4 bin 432 konut projesini hayata geçirdiklerini anlatan Erdoğan, 409 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını hatırlattı.

Erdoğan, ulaşımı kolaylaştırmak için toplam uzunluğunun yaklaşık 10 kilometreyi bulan 14 tünel yaptıklarına değinerek, "Ya bunların lugatında tünel bile yok. Bay Kemal, Bay Muharrem ne anlar tünelden? Ama bunları biz yaptık." diye konuştu.

- "Bir daha ki bayrama onları da ücretsiz yaparız"

Antalya'da toplam maliyeti 14 katrilyon liraya yakın 19 yol projesinin inşasının sürdüğüne işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunların böyle bir derdi yok, bunlar bu tür tünelleri kapatacaklarmış, bunların içini dolduracaklarmış. Köprülerin fiyatlarını konuşuyorlar. Bırakın bu işleri. Devletin köprüleriyle, kamu özel ortaklığıyla yapılmış köprünün ne demek olduğunu bile bunlar bilmez, anlamaz. Şu anda bayramda ne yaptık? Biz 'devlete ait yollar, köprüler ücretsiz' dedik değil mi?

Şimdi bunun üzerinden bile rant elde etmek istiyor Bay Muharrem. 'Bak işte Demirel'in yaptığı, Özal'ın yaptığı, Erdoğan'ın yaptığı. 'Demirel ve Özal'ın yaptıkları bedava ama işte Erdoğan'ın yaptığı ücretli' diyor. Ya biz deveye hendek atlatıyoruz. Sizin yaptığınız böyle bir şey var mı? Siz bunları yapamazsınız. Biz, devlete ait olanları ücretsiz yapmışız 'buyurun geçin' diyoruz ama kamu özel olana da belli sembolik bir rakam."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşamki televizyon oturumunda bunların detaylarını da anlatacağını bildirerek, "Haklı da olabilirsin. İnşallah bir daha ki bayrama, ona da ayrı bir formülle inşallah onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem. Biz bunlardan ürkecek kadar yoksul değiliz. Biz Türkiye'yi 3,5 kat büyütmüş bir iktidarız. Sen nerede geziyorsun, dur bakalım. Proje ve planlama aşamasında olanlarla bu rakam 20 katrilyonun üzerine çıkıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2017'de Antalya'ya gelen turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 57'lik artış gösterdi. Nereye çıktı? 10,5 milyona çıktı. Bir sıkıntı yaşadık ama bu yıl turist hedefimiz 14 milyon. Bak nereden nereye geldik? Ülkemiz genelinde ise bu sene 40 milyon turist bekliyoruz. 32 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz, şu anda hızla bu hedeflere ilerliyoruz." dedi.

Erdoğan, partisince Kepez Spor Salonu yanındaki Seyhan Bulvarı'nda düzenlenen mitingde Antalyalılara hitap etti.

Konya'yı Antalya'ya bağlayacak Demirkapı Tüneli'nde çalışmaların hızla devam ettiğini, tünelin trafiğe açılmasıyla bu yolu kullanan vatandaşların 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçmiş olacağını belirten Erdoğan, "Bunu Bay Kemal bilir mi? Bunu Bay Muharrem bilir mi? Bilmez, bilmez." diye konuştu.

Afyonkarahisar-Antalya yolunu, Antalya kuzey çevre yolunu, Alanya doğu çevre yolunu, Kızılkaya-Bozova-Korkuteli-Elmalı-Finike yolunu gelecek yıl tamamlayacaklarını söyleyen Erdoğan, "Biz ders çalışıyoruz Bay Kemal, Bay Muharrem dersimize çalışarak geliyoruz. Maliyeti 4,5 katrilyon lira olan Antalya-Alanya-Gazipaşa yolunda ve Gökçebelen Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor. Güzergahta 7 kilometre kısalma sağlayacak projenin tamamını inşallah 2 yıla kadar tamamlıyoruz." dedi.

İnşa ettikleri Aydın-Denizli otoyolunu Afyonkarahisar ve Antalya'ya kadar uzatacak Afyonkarahisar-Antalya otoyolunun ihalesini de bu yıl yapacaklarını dile getiren Erdoğan, projeyle ve yaptıklarıyla konuştuklarını ifade etti.

Otoyolun üçüncü ayağı olan ve toplamda 178 kilometre uzunluğa sahip Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının ön proje çalışmalarını bu yıl içerisinde tamamlayacaklarına işaret eden Erdoğan, "Toplam uzunluğu 155 kilometre olan Antalya-Alanya otoyolunun ön proje çalışmaları bitti, artık diğer aşamalara geçiyoruz." diye konuştu.

Toplam 34 kilometre uzunluğa sahip güzergahında 4 adet çift tüp ve 4 adet viyadük bulunan Manavgat-Alanya ayrımı Akseki yolunun ihale hazırlıklarının sürdüğünü söyleyen Erdoğan, aynı şekilde toplam 63 kilometrelik güzergahında 7 çift tüp tünel, 12 köprü olan Antalya-Isparta yolunun da ihalesi için çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Antalya-Kemer-Tekirova yolu ve Phaselis tünelinin de proje ve ihalesini tamamlayıp yapımına başlayacaklarını belirten Erdoğan, Antalya Şehir Meydanı-havalimanı-Expo tramvay hattını hizmete aldıklarını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Antalya'yı hızlı tren projeleriyle tüm Türkiye ile havalimanı, yat ve liman projeleriyle de tüm dünya ile kucaklaştırarak geleceğe hazırlıyoruz." dedi.

Bu projelerden en önemlisinin Antalya'yı hem İstanbul'a hem de Afyonkarahisar üzerinden İzmir'e bağlayacak yüksek hızlı tren projesi olduğunu anlatan Erdoğan, "Konya'ya üzerinden inşa edeceğimiz bir diğer projeyle de Antalya'yı hem Ankara üzerinden Edirne'den Kars'a uzanan doğu-batı hızlı demiryolu koridoruna hem de Karaman-Adana üzerinden Gaziantep başta olmak üzere güney illerimize hızlı tren ağıyla bağlıyoruz. Eskişehir-Isparta-Antalya hızlı tren projemizin projeleri hazırlanıyor. Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya hızlı tren projemizin de etüt çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

Antalya Havalimanı'nı, yaptıkları iç ve dış hatlar terminal binasıyla büyüterek yıllık 35 milyon yolcu kapasitesine ulaştırdıklarına işaret eden Erdoğan, göreve geldiklerinde bu rakamın 11 milyon olduğunu anımsattı.

- "Batı Antalya Havalimanı'nı yapmak için kolları sıvadık"

Erdoğan, "Artık Antalya bir dünya devi olma yolunda. Antalya'ya ikinci bir havalimanı olarak Gazipaşa'yı kazandırdık, onun da açılışını geldim, yaptım. Bay Muharrem, ben yaptıklarımla konuşuyorum, Bay Kemal, ben yaptıklarımla konuşuyorum, sen neyle konuşuyorsun onu söyle. Şimdi Batı Antalya Havalimanı'nı yapmak için kolları sıvadık Bay Kemal, Bay Muharrem. Kaş Çukurbağ Ağul mevkisini havalimanı için belirledik. Yıllık 4 milyon yolcu kapasiteli planladığımız havalimanımızın proje bedeli ne biliyor musunuz? 850 trilyon." dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin katıldığı bir televizyon programını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne diyor bu Bay Muharrem biliyor musunuz? Diyor ki 'Birinci köprüyü Demirel yaptı, ikinciyi Özal yaptı, üçüncüyü Erdoğan yaptı, dördüncüyü de Muharrem yapar'. Tabii televizyonda da maşallah beraber onunla tartışmayı yapan moderatör de uyanık, o da ona dedi ki 'Peki nereye yapacaksınız?', 'yerini tespit ederiz şu anda bilmiyorum' dedi. Arkadaş dersini çalış da gel, nereye yapacaksın? Bir hazırlık da yok. Şu anda biz aylardır, bu kadar deneyimli, tecrübeli olmamıza rağmen nereye neyi yapacağız ben bunun dersini çalışıyorum. Ekibimi yanıma topluyorum, onlarla beraber çalışıyorum ve bütün bunların statiklerine varıncaya kadar çalışıyorum. Stratejik noktada ne getirir, ne götürür bunu çalışıyorum."

Erdoğan, "Diyorum ya 'bu çırak bile olamaz', ben çıraklığımı belediye başkanlığında İstanbul'da yaptım, kalfalığa oradan terfi ettim. Başbakanlıkta ustalık başladı, cumhurbaşkanlığında ustalığa geldim. Şimdi ben Antalya'dan Türkiye'ye sesleniyorum bu kardeşinize baş ustalık için icazet veriyor musunuz diyorum" ifadelerini kullandı.

- "Demre'de bir kruvaziyer limanı yapmayı planlıyoruz"

Vatandaşların, "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde tezahüratları üzerine Erdoğan, "Maşallah Antalya, biz size hiçbir zaman yapamayacağımızı vadetmedik, yapacaklarımızı vadettik. İnşallah Batı Antalya Havalimanı'nı 2022 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Kaş ve Alanya yat limanlarını hizmete açtık, biz yaptık. Bunların böyle bir derdi var mı? Yok. Demre ve Gazipaşa yat limanlarının yapımı sürüyor mu? Sürüyor. Antalya için ayrıca Demre'de bir kruvaziyer limanı yapmayı şu anda planlıyoruz. Bunlarda böyle bir hesap var mı? Yok. Seneye inşallah bu limanın yapımı için çalışmaya başlıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'ya gelen turist sayılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, "2017'de Antalya'ya gelen turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 57'lik artış gösterdi. Nereye çıktı? 10,5 milyona çıktı. Bir sıkıntı yaşadık ama bu yıl turist hedefimiz 14 milyon. Bak nereden nereye geldik? Ülkemiz genelinde ise bu sene 40 milyon turist bekliyoruz. 32 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz, şu anda hızla bu hedeflere ilerliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben ekonomistim. Anlamaz bunlar büyümeden. Bu köprüler, yapılıyor, yollar yapılıyor işte bütün bunlar o büyümenin size verdiği güçle yapılıyor. İşverenlerimize ve sigortalılarımıza toplamda 3,7 katrilyon liralık teşvik verdik, işte büyüme budur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kepez Kapalı Spor Salonu yanındaki Seyhan Bulvarı'nda gerçekleşen partisinin mitinginde Antalyalılara hitap etti.

Antalya'nın iddialı olduğu bir alanın da tarım olduğunu belirten Erdoğan, "Öncelikle bugünkü yağış, dolu ve hortumdan dolayı ürünleri zarar gören Demre-Finike ve Kumluca'daki çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum. Biz hiçbir zaman tarımla uğraşan çiftçi kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Bu konuyla ilgili de özellikle girişte valimizle de bunu konuştuk, olması gereken, yapılması gereken ne olursa bunları zaten biz yaparız." diye konuştu.

Antalya tarımını geliştirmek için 19 baraj ve üç göleti hizmete sunduklarını anlatan Erdoğan, bunlara yeni 10 baraj ve iki göletin daha ekleneceğini bildirdi.

Son 16 yılda inşa ettikleri projelerle Antalya 449 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapım aşamasındaki sulama tesislerimizle 191 bin dekar arazinin daha sulanmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Antalya'nın 2045'e kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için isale hattı inşa ettiklerini aktaran Erdoğan, Karacaören-2 Barajı'ndan alacakları suyu, içme suyu arıtma tesisinden geçirerek, şehre vereceklerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "çiftçiler aç" iddiasında bulunduğunu anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bak Bay Kemal sana söyleyeyim, sen 'ben hesap memuruyum, şu falan filan' diyorsun ya. İnsan önce bir sorar araştırır. Bizim Maliye Bakanlığımız var buna sor. Gerçekten çiftçilere bir şey veriliyor mu. Adam kuru sıkı yalan atıyor. Bunlarda iftira at tutmazsa, iz bırakır. Biz Antalya çiftçisine 1,1 katrilyon liralık tarımsal destek verdik. Bak bunu ben söylüyorum, neye göre resmi rakamımız olarak söylüyorum."

- "Bay Kemal büyümenin ne olduğunu bilmiyor ki"

Erdoğan, Antalya'ya iki teknokent, 15 Araştırma-Geliştirme Merkezi ve bir tasarım merkezi kurduklarını bildirerek, şöyle konuştu:

"Bunların bunlardan haberi var mı? Ne Bay Kemal'in ne Bay Muharrem'in. Bunların bundan haberi yok. Çünkü bunlar yalanı konuş, söyle kalsın ortada, yaptıkları bu. 2002'den bu yana toplam 184 bin Antalyalı kardeşimizi İŞKUR aracılığıyla iş sahibi yaptık. Geçen günü Malatya'da yine kuru sıkı atıyor Bay Kemal. '7,4 Türkiye büyümüş ama o esnaf kardeşim, çiftçi kardeşim senin cebine bir şey girdi mi' diyor. Bay Kemal büyümenin ne olduğunu bilmiyor ki. Büyüme ne biliyor musun, işte bu 184 bin istihdamı eğer Antalya'da yapıyorsan bu ülke, büyüme budur. Ben ekonomistim. Büyüme budur ama anlamaz bunlar büyümeden. Bu köprüler, yapılıyor, yollar yapılıyor işte bütün bunlar o büyümenin size verdiği güçle yapılıyor. İşverenlerimize ve sigortalılarımıza toplamda 3,7 katrilyon liralık teşvik verdik, işte büyüme budur."

Gelecek dönemde Antalya'yı her alanda geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, mitinge katılanlardan 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığında şahsına, milletvekilliğinde AK Parti'ye mührü basmalarını ve Cumhur İttifakı'nı desteklemelerini istedi.

Antalya'ya hizmetler konusunda tarih yazdıklarına işaret eden Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta, raylı sistemin üçüncü etabının temeli atıldı. Bu etap da tamamlandığında Antalya 55 kilometrelik raylı sisteme ağına sahip olacak. Biz gelene kadar Antalya'da raylı sistem diye bir şey var mıydı? Antalya tarihinden ilk defa ne zaman katlı köprülü kavşaklarla tanıştı? Karayollarında AK Parti, belediyede Sayın Menderes bey döneminde. Antalya, sahil boyunca dizilen arıtma tesislerine ne zaman kavuştu? Menderes beyden önce CHP'li bir belediye başkanı yok muydu burada? Böyle bir şey yaptı mı? Böyle bir projesi var mı?" dedi.

- "Bunların hayatları takoz siyasetiyle geçmiş"

Erdoğan, eskiden raylı sistem gibi önemli projelerin yıllarsa bitirilemediğini ama kendilerinin dünya rekorlarına imza atacak kadar kısa sürelerde bu tür projeleri tamamladıklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"İşte ikinci etap raylı sistem hattı. Uzunluğu 18 kilometre olan ve Expo alanına uzanan bu hat inşaata başladıktan 5,5 ay sonra hizmete girdi. Açılışını bizzat yaptım. Var mı dünyada 18 kilometrelik hattı bu kadar sürede bitiren başka bir ülke ya da şehir? Bunların hayatları takoz siyasetiyle geçmiş. Bazıları bunlara da karşı çıkıyor. Mesela Konyaaltı Sahil Projesi hizmete girdi değil mi? Şimdi bu proje başladığında CHP'liler 'sahilime dokunma' dedi, insan zincirleri oluşturdular. 'İstemezük', 'yaptırmayız' dediler. Sokağa döküldüler değil mi? Bunlar hayatları buyunca bir şey istemediler ki zaten, her zaman engellediler. Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce neyse buradaki çırakları da aynı."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşların, büyük fedakarlık göstererek sandıklara gittiğini belirterek, "Bu sabah Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştüm. Ona da bu konuları biraz hatırlattım, 'Bak, bizim insanımız orada biraz çile çekiyor, lütfen demokratik haklarını kullanmada siz de onlara yardımcı olun.' dedim. Bakalım, söz verdi, 'Elimizden geleni yapacağız' dedi." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, partisinin Seyhan Bulvarı'nda düzenlediği mitingde Antalyalılara hitap etti.

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Bu CHP zihniyeti Kanal İstanbul'da da 'yaptırmayız' diyor. Kim, Bay Muharrem. Ya Bay Muharrem, sen kimsin de yaptırmıyorsun? Biz Allah'ın izniyle, benim milletim 24 Haziran'da bu evladına 'yürü' dediği zaman, Kanal İstanbul'u nasıl yaptıracağız göreceksin. Yatırım bedeli 22 milyar, böyle bir yatırım. Dünya'da Süveyş Kanalı varsa, Panama Kanalı varsa bizim de Kanal İstanbul'umuz olacak." dedi.

Dünyanın ilk üçü içinde yer alan havalimanının 29 Ekim'de açılışını yapacaklarını belirten Erdoğan, yılda 90 milyon yolcu kapasitesi olacağını, 2023'te bu kapasitenin 150 milyona çıkacağını söyledi.

Muhalefetin şehir hastanelerine de karşı olduğunu ve Antalya'nın can damarı turizmle ilgili doğru dürüst bir şey konuşmadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türk turizmi için tüm vaadleri, tüm vizyonları ne biliyor musunuz? 40 bin oda. Türkiye'nin turizmde yatak kapasitesinin 1,5 milyona ulaştığından bunların haberi bile yok. Ben milletime, CHP'ye gönül veren kardeşlerime onu duyurmak istiyorum; turizmde Türkiye'de 40 bin odadan bahsediyor. Biz ise 1,5 milyon yatak kapasitesinden bahsediyoruz. Bu yaptığımız bizim. Bunlar geriden nal topluyor nal. Hem dünyanın en büyük havalimanına karşı çıkacaksın hem de Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmaktan bahsedeceksin. Turizmcilerimiz inanın bunların haline gülüyor."

Antalya için daha büyük hedefleri olduğuna işaret eden Erdoğan, Antalya'daki CHP'lilerin feryat figan "yaptırmayız" diye bağırdığını vurgulayarak, "Mesela 'kruvaziyer limanı' diyoruz, karşı çıkıyorlar. Dünyanın en zenginlerinin müşterisi olduğu bu dev gemilerin yanaşacağı limanları yapmazsak, varlıklı turistleri buraya nasıl getireceğiz? Belediye otobüsleriyle mi getireceğiz, paraşütle gelecek halleri de yok. Cazip imkanlar sunmamız lazım ki buraya gelsinler. Biz Antalya'da bunları gerçekleştiriyoruz. Benim Antalyalı vatandaşım misafirperver ama bunlar öyle değil, bunlar kovuyor." ifadelerini kullandı.

- "Seçim döneminde bol keseden atıp tutarlar"

Erdoğan, muhalefetin istediği kadar "yaptırmayız" dese de "yaparız" demeye ve yapmaya da devam edeceklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"CHP'nin bu zihniyetini işte gördünüz. Hatırlarsanız geçen dönem Antalya'da bira festivali yapmaktan başka icraatı olmayan bir belediye başkanı vardı. Bir tane gencimiz de maalesef bu festivalde öldü. Onu da hatırlıyorsunuz değil mi? Bu kişi 2009'da ne demişti? 'Seçilirsem herkese bedava elektrik' demişti. Aranızda o dönem bedava elektrik kullanabileniniz oldu mu? Bedava elektrikten vazgeçtik, Türkiye'de en ucuz suyu kullanan Antalya'da suyu ateş pahası yaptılar mı? Bedava elektrik bekleyen Antalyalılar bir de evdeki bulgurdan olup, en pahalı suyu kullanır hale geldiler. Bunlar böyledir. Parlamentoya gittikten sonra bir daha bu adamın adını duydunuz mu? Seçim döneminde bol keseden atıp tutarlar, sonra hasbelkader göreve geldiklerinde ise kulaklarının üzerine yatarlar. Bununla da kalmaz ellerini cebinizden hiç çekmezler."

Erdoğan, kendilerinin ise yapamayacaklarını söylemediklerini, söylediklerini de mutlaka yaptıklarını aktardı.

2014 seçimlerinde "çiftçiye sulama suyunda bedava elektrik" vaadinde bulunduklarını, seçimden hemen sonra bu vaadi güneş tarlaları kurarak gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, şu anda 7 bin 500'ün üzerindeki çiftçi ailenin sulama suyunda elektriği bedava kullandığını, böylece çiftçinin sulama suyu maliyetinin yarı yarıya ucuzladığını kaydetti.

- "Biz söz verince yaparız"

"Biz söz verince yaparız, onlar ise vadettiklerini unuturlar, üstüne bir de sizi evdeki bulgurdan ederler, aramızdaki fark bu." diyen Erdoğan, bir diğer vaadlerinin de kentsel dönüşüm projelerinde olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin en büyük ve en sorunsuz kentsel dönüşüm projesinin Kepezaltı ve Santral mahallelerinde hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, bunun on misli büyüklüğündeki Çalkaya'da 'yık-yap' ile değil, farklı bir yöntemle kentsel dönüşüme başlayacakları söyledi.

Çalkaya'daki 11 bin 726 vatandaşın tapuları üzerindeki şerhlerin kaldırılacağını anlatan Erdoğan, böylece buradaki sorunun kendiliğinden çözülmesinin önünü açmış olacaklarını ve bu projeler tamamlandığında Antalya'nın taşı, toprağının "altın" olacağını vurguladı.

- "Türkiye'nin yurt dışında 3 milyonu aşkın seçmeni bulunuyor"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemlerinin başladığını anımsatarak, "Türkiye'nin yurt dışında 3 milyonu aşkın seçmeni bulunuyor. Gümrüklerde 24 Haziran'a, yurt dışında ise 19 Haziran'a kadar 60 ülkede ve 123 temsilcilikte oy kullanma işlemi devam edecek. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerdeki vatandaşlarımız oylarını kullanmaya başladılar." şeklinde konuştu.

Bu seçimde de yurt dışındaki vatandaşların büyük fedakarlıklar gösterip, sandıklara gittiğini, çektikleri sıkıntı ve gördükleri baskılara rağmen, iradelerine sahip çıktığını aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu sabah Fransa Cumhurbaşkanı (Emmanuel) Macron ile görüştüm. Ona da bu konuları biraz hatırlattım, 'Bak, bizim insanımız orada biraz çile çekiyor, lütfen demokratik haklarını kullanmada siz de onlara yardımcı olun.' Bakalım, söz verdi, 'Elimizden geleni yapacağız' dedi. Bugüne kadar her seçimde yurt dışı katılım oranlarımız bir öncekine göre daha da arttı. İnşallah 24 Haziran'da da benzer bir rekoru yakalayacağımıza inanıyorum."

- "Batı dünyasında PKK çok yoğun çalışıyor"

Türkiye'nin en fazla yabancıya ev sahipliği yapan ülkesi Almanya ile yurt dışındaki vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Vakit milletimizin istikbaline sahip çıkma vaktidir. Vakit, ülkemizin geleceğine damga vurma vaktidir. Vakit Türkiye vaktidir. Sizlerden 'Türkiye bize emanet, biz Türkiye'ye emanetiz' diyerek bu tarihi seçimlerde anavatanınıza karşı görevinizi yapmanızı bekliyoruz. Sizlerden her türlü imkanı zorlayarak, hatta eşinizi, dostunuzu, arkadaşınızı da yanınıza alarak sandığa gitmenizi bekliyoruz ve tüm Batı dünyasında PKK çok yoğun çalışıyor. Ama bize inanan kardeşlerim inanıyorum ki PKK'dan ve destekledikleri partiden, geçen seçimde olduğu gibi daha fazla çalışarak, açık ara önde çıkacağız. Bilhassa gençlerimizden akranlarının ve ailelerinin koluna girip onları muhakkak sandığa götürmelerini istiyorum. Böylesi kritik bir seçimde kesinlikle rehavete kapılamayız. Mesafe, zaman, iş gibi bahanelerin arkasına asla sığınamayız. Unutmayın, hemen her şeyin telafisi olur ama sandığın telafisi olmaz. İş işten geçtikten sonra 'keşke' demenin hiç kimseye bir faydası olmaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve ortaklarının bu ülkeye kazandıracakları hiçbir şey olmadığını belirterek, "Biz bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulmayacağız. Buna kararlı olacağız. Allah'ın izni ve sizlerin desteği ile 24 Haziran'da Türkiye ile beraber 60 ülkede, hep birlikte bayram yapacağımıza inanıyorum. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımdan rekor bir katılımla tüm dünyaya demokrasi dersi vermelerini bekliyorum." çağrısında bulundu.

Yurt dışında ve tüm İslam dünyasının müjde beklediğini vurgulayan Erdoğan, bu sabah Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'le görüştüğünü anımsatarak, "Baktım ki onların hiç endişesi yok. 'Biz inşallah sizlerle bayramı kutlayacağız.' diyor. Onun için bizim onlara müjde vermemiz lazım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber