Doğumevi'nden 'buluntu' bebek savunması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de önceki gün bir tarlada terk edilmiş halde bulunan bebek, sarılık tedavisi gördüğü Kayseri Doğumevi Hastanesinde taburcu edildi.

Kayseri Doğumevi Başhekimi İlhan Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarılık tedavisi tamamlanan bebeğin taburcu edilerek Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kayseri Çocuk Yuvasına teslim edildiğini söyledi.

Kuvöze alınan bebeklerin soy isimlerini plaster üzerine yazarak göğüslerine yapıştırdıklarını ve bu uygulamanın 15 yıldan beri sürdüğünü belirten Dr. Özer, şunları kaydetti:

"Kuvöze aldığımız bebeğin soy ismini plaster üzerine yazarak bebeklerin göğsüne yapıştırıyoruz. Bu uygulamanın çeşitli nedenleri var. Birincisi yakınları kuvöz odasına giremedikleri için bebeği camın dışından bu şekilde tanıyabilmeleri. İkincisi bebeğin koluna ismini yazmak. Bu yöntemde çocuğun ismi kuvözün dışından okunmuyor, hem de serum takılırken bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Bu nedenle kuvözdeki bebeğin soyadının yazıldığı plaster göğsüne yapıştırıyoruz."

BANTIN ACI VERDİĞİ İDDİALARI

Soyadın yazıldığı plaster sökülürken bebeğe acı vermesinin söz konusu olmadığını ifade eden Başhekim Dr. İlhan Özer, "Yapıştırdığımız bant, su ile ıslatıldığında kolayca vücuttan çıkıyor. Biz bebeğe niye acı verelim? Bu konuda yapılan eleştirileri haksız buluyorum" diye konuştu.

Öte yandan, önceki gün tarlaya terk edilen bebeğin yakınlarının bulunması için polis tarafından yapılan araştırma sürüyor.

Yetkililer, bebeğin göbek kordonundaki aparattan, bir sağlık kuruluşunda yapılan doğumdan 2 gün sonra terk edildiğinin belirlendiğini, anne ve babanın bulunabilmesi için soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Önceki gün bir tarlada terk edilmiş halde bulunan ve Kayseri Doğumevi Hastanesine kaldırılan bebeğin göğsüne plasterle yazılan "buluntu" ifadesi yazılmıştı. Bu uygulama çeşitli kesimlerce tepkiyle karşılanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber