Tesisatçılıktan 3 okul sahibi oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce'de 11 yıl kalorifer tesisatçılığı yapan Önder Tonyalı, şimdi 3 okul sahibi olarak öğrenci yetiştiriyor.

Düzce'de faaliyet gösteren özel bir ilköğretim, Anadolu ve fen lisesinin sahibi Önder Tonyalı (56), 1951 yılında Sakarya'nın Akyazı ilçesinde fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve maddi imkansızlıklardan dolayı ortaokuldan sonra eğitimini devam ettiremediğini bildirdi.

Sakarya'da küçük yaşlarda bir kalorifer ustasının yanında çalıştığını anlatan Tonyalı, daha sonra 11 yıl boyunca İstanbul ve Düzce'de kalorifer tesisatçılığı yaptığını ifade etti.

Tonyalı, Düzce'de kalorifer tesisatçılığı ile ilgili bir iş yeri de açtığını belirterek, bu sırada iş seyahati için gittiği Avrupa ülkelerinde okuyamamanın ve dil bilmemenin sıkıntılarını yaşadığını kaydetti.

35 DÖNÜM ARSAYLA YOLA ÇIKTI...

Tonyalı, eğitimli ve yabancı dil bilen bireyler yetiştirmek amacıyla 1997 yılında Düzce'de 35 dönüm bir arazi alarak buraya bin öğrenci kapasiteli okul yaptırdığını bildirdi.

Bu okulun ardından 2000 yılında Anadolu lisesi, 2005 yılında da fen lisesi açtığını anlatan Tonyalı, şöyle konuştu:

?Bu eğitim yuvalarını, kuruculuğunu yaptığım Öncü Eğitim ve Kültür Vakfına devrettim. Benden sonra gelen nesiller bu eğitim yuvalarında bu şekilde eğitim görebilecekler. Şu anda okullarımda 125 personel ve 60 öğretmen görev yapıyor. Şu ana kadar 200 öğrencimiz üniversiteyi kazandı. İlerleyen yıllarda da okullarını bitirip Türkiye'ye hizmet edecekler.

Hayatımı çalışarak, didinerek geçirdim. Bir dilim ekmeğe muhtaç olduğum zamanlar oldu, ancak yılmadan çok çalıştım. Çalışmamın sonucunda da bu kurumları yaptım. Amacım Türk Milli Eğitimine katkıda bulunmaktır. Bu ülkenin eğitimle kalkınacağına inanıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber