Seçim döneminde lisansı olmayan araçların da taşımacılık yapmasına izin verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanlığı, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminde, kayıtlı olduğu yerde oyunu kullanacak seçmenlere kolaylık sağlamak için şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs sayısını Temmuz ayında artıracak.

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, seçim döneminde şehirlerarası yolcu taşımalarının kapasitesinin artırılmasını öngören bir genelge üzerinde çalışıyor. Genelgenin önümüzdeki günlerde tamamlanarak, ilgili kuruluşlara gönderilmesi bekleniyor.

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genelgeyle, 22 Temmuzda yapılacak seçimler öncesinde ve sonrasında ulaştırma hizmetlerinin aksamaması için şehirlerarası taşımacılık kapasitesini geçici olarak artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Aydın, tatil dönemi ve oyunu kayıtlı olduğu yerde kullanmak isteyen vatandaşların seyahat talepleri göz önünde bulundurularak, seçimlerin 10 gün öncesinden başlayarak 20 gün süresince şehirlerarası yolcu taşımacılık kapasitesinin artırılacağını kaydetti.

Seçim döneminde yaklaşık 13-14 milyon vatandaşın yer değiştirmesinin beklendiğini ifade eden Aydın, "Seçim döneminde mevcut düzenli seferlerle talebi karşılamak mümkün değil. Onun için tedbir alıyoruz.

Uygulama, seçmenlerin kayıtlı olduğu yerde oyunu kullanmasını da sağlayacak" dedi.

D2 VE B TİPİ BELGESİ OLANLARA İZİN VERİLECEK

Otobüsle düzenli şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan D1 yetki belgesi sahiplerinin yanı sıra "belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arızi sefer düzenleyerek taşıma yapan" D2 yetki belgesi sahiplerine seçim döneminde şehirlerarası yolcu taşımacılık izni verileceğini kaydeden Aydın, uluslararası yolcu taşımacılığı yapan B tipi belge alanların da uygulama kapsamına alınacağını ifade etti.

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Aydın, uygulamayla, şehirlerarası taşımacılık belgesi olan araç sayısının 9 bin 800'den geçici olarak 17 bin 500'e çıkacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber