1 Haziran 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 01 Haziran 2007 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iadesinin ardından Meclis'te aynen kabul edilen Anayasa değişikliği paketi, yeniden Çankaya Köşkü'ne gönderiliyor. Gözler, değişikliği ikinci kez Meclis'e göndermesi mümkün olmayan Cumhurbaşkanı Sezer'e çevrildi.

-Anamuhalefet partisi CHP'nin, Anayasa değişiklik paketini usul yönünden Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi bekleniyor.

-AKP YENİ ADAYLARINI TANITIYOR

-AKP Grup toplantısı, yeni milletvekili adaylarının tanıtılması için bu hafta ikinci kez toplanıyor. Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Zafer Çağlayan gibi isimlerin de olduğu milletvekili adaylarını parti grubuna tanıtacak.

-ADAYLARIN BELİRLENMESİNDE SON 3 GÜN

-Seçime takılacak siyasi partilerin adaylarını yüksek seçim kuruluna bildirmelerine 3 gün kala yoğun kulis faaliyetleri yaşanıyor. Seçime katılacak partilerin yetkili organları aday adaylarının arasından belirleyecekleri isimler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

-MECLİS GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, polisin yetkilerini arttıran ?Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair? yasa teklifinin görüşülmesi bekleniyor.(Saat:11.00)

-MERKEZ BANKASI 75 YAŞINDA

-Merkez Bankası'nın 75'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle konferans düzenleniyor. Açılış konuşmasını Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın yapacağı konferansa, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claude Trichet da konuk konuşmacı olarak katılıyor.(Saat:10.30)

-BANKACILIK SEKTÖRÜNDE YABANCI PAYI YÜZDE 38.8'E ÇIKTI

-Nisan 2007'de hisse devir süreci tamamlanmış bankalarla birlikte sektördeki yabancı payı yüzde 22.4'e çıktı. Halka açık paylar içindeki yabancı payları da sektörün aktif toplamına göre yüzde 16.4'üne ulaştı. Bu paylar da eklendiğinde bankacılık sektöründe yabancı payı yüzde 38.8'e çıktı.

-IMF-DÜNYA BANKASI'NDAN BORÇ YÖNETİMİNE ÖVGÜ

-IMF ve Dünya Bankası uzmanları, Türkiye dahil yükselen piyasalardaki ?borç yönetimi? uygulamalarını inceleyip raporlaştırdı. Türkiye'nin geçmişte borç yönetimi sayesinde yüksek döviz kurunun oluşturduğu riskten kurtulduğu belirtildi.

-DİYANET HACCA 659 SAĞLIK PERSONELİ GÖTÜRECEK

-Diyanet İşleri Başkanlığı, hacıların sağılık durumlarını sürekli kontrol altında tutabilmek ve herhangi bir soruna acil müdahale edebilmek için hacca 659 sağlık personeli götürmeye hazırlanıyor. Böylece yaklaşık 151 hacıya bir sağlık personeli düşecek.

-MORTGAGE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILIYOR

-Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda, konut finansmanı sistemine ilişkin çeşitli kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanunla ilgili basın toplantısı düzenleniyor.(Saat:10.30)

-Eskiden kredi kullanan tüketiciler ile yeni kredi alacak tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlar ve sözleşme öncesi bilgi formu, değişken faizin tüketicilere etkileri, erken ödeme ve yıllık maliyet oranının hesaplanması konularını düzenleyen üç adet uygulama yönetmeliği hakkında tüketicilerin bilgilendirilmesi amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenleniyor.(Saat:10.30)

-SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI TOPLANTISI DÜZENLENİYOR

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, sosyal güvenlik kurumları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenliyor.(Saat:11.00)

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK ?EĞİTİM? FUARI'NDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı?nın açılışını yapıyor.(Saat:10.30)

-TARIM BAKANI EKER, TOHUMCULUK FİRMALARI ÖDÜL TÖRENİ'NDE

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türk tarımına katkıda bulunan özel sektör tohumculuk firmalarının ödüllendirileceği plaket törenine katılıyor.(Saat:14.00)

-ULAŞTIRMA BAKANI YILMAZ'DAN SOHBET TOPLANTISI

-Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, PTT Ahlatlıbel Tesisleri'nde, gazetecilerle bir araya geliyor.(Saat:9.30)

-TÜDEF'TEN KREDİ KARTI BOYKOTU

-Tüketici Dernekleri Federasyonu, kredi kartları ile ilgili, ?yıllık üyelik masrafı, yıllık işlem bedelleri, havale masrafları? uygulamalarına karşı şikayetlerini dile getireceği iki günlük boykot başlatıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber