Okan Üniversitesi ilk mezunlarını verdi, hepsi işe yerleşti

Haber Giriş : 01 Haziran 2007 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk mezunların son dersi İnönü'den

Okan Üniversitesi bu yıl ilk mezunlarını verdi. Diplomalarını Erdal İnönü'nün elinden alan öğrencilerin hepsi işe yerleşti.

Okan Üniversitesi'nin Akfırat Kampüsü'nde yapılan törene İstanbul Valisi Muammer Güler, Prof. Dr. Erdal İnönü ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan katıldı. Şair Ataol Behramoğlu, emekli orgeneral Çevik Bir, ve sanatçı Ediz Hun'un da aralarında bulunduğu bir çok ünlü ismi bir araya getiren törende onur konuşmacısı olarak katılan Erdal İnönü mezunların son dersini verdi.

İlk Mezun Olmak Önemlidir

Törene katılan ve öğrencilerin heyecanını paylaşan Erdal İnönü yaptığı konuşmasında Türkiye'nin çağdaş gençlere ihtiyacı olduğundan ve her gencin mutlaka Atatürk'ün nutkunu okuması gerektiğinden bahsetti. Öğrencilik anılarını da anlatan Erdal İnönü, ?Bu ülke için elinizden geleni yapın, bu ülkenin siz gibi gençlere her zaman ihtiyacı var? dedi.

Mezunların İşi Hazır

Okan Üniversitesi'nde 1. sınıftan başlayarak uygulanan ?İş Yaşamına Hazırlık Programı? bünyesinde öğrencilere, hem Okan Grubu'nda hem de Türkiye'nin diğer saygın kuruluşlarında staj yapma imkanı sağlanmıştı. Öğrenciler ayrıca Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarıyla yapılan işbirliği protokollerinin avantajlarından yararlandılar.

Mezunların her birinin işe yerleşmesinde bu çalışmaların çok büyük rolü oldu. Türkiye'nin önemli şirketlerinde yetenekleri ve isteklerine göre belirlenen işlerde vakit kaybetmeden çalışmaya başlayacak olan öğrenciler, törende işlerinin hazır olmasının rahatlığını yaşadılar.

Mezunların Tatilleri Bekir Okan'dan

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan ise yaptığı konuşmasında hayal etmeden hiçbir şeyin gerçek olamayacağını ve bu yere hayalleri sayesinde ulaştıklarını belirtti. Türkiye'de bir çok genç iş kaygısıyla üniversiteden mezun oluyor diyen Okan, ?biz bu yükü öğrencilerimiz üzerinden aldık ve hepsini işe yerleştirdik? dedi. Mezunlarına birer hafta tatil de hediye eden Bekir Okan, öğrencilere ?hayal edin, risk alın ve başarın? diye tavsiyelerde bulundu.

Okan Üniversitesi Hakkında: Eğitim öğretime 2003-2004 döneminde başlayan Okan Üniversitesi'nin, ?İş dünyasına en yakın üniversite?olma misyonu doğrultusunda, özel sektör kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği protokolleri mevcuttur. Bu çerçevede, öğrencilere ?İş Yaşamı'na hazırlık programı? sunulmaktadır. Bugün itibariyle ?Türkiye'nin en genç üniversitesi? unvanını taşıyan Okan Üniversitesi, 2003-2004 döneminde 85 öğrenciyle başlayan eğitim öğretim faaliyetlerini 1500'ye yakın öğrenciyle devam ettirmektedir. Mevcut programlarına ilk 1100 aday arasından başarılı öğrencileri alma başarısını gösteren Okan Üniversitesi vakıf üniversiteleri arasında ilk 7 üniversite arasındadır. Üniversite öğrencilerinin yüzde 25'i karşılıksız eğitim ve ihtiyaç bursu almakta, Türkiye'de ilk kez engelli öğrencilere burs verilmektedir. Programlarında İngilizce destekli eğitim verilmektedir. Okan Üniversitesi'nin ilkleri arasında Rusça ve Çince mütercim tercümanlık programları yer alırken, başta Puskin ve Pekin üniversiteleri olmak üzere çeşitli kurum ve üniversitelerle işbirliği anlaşmaları mevcuttur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber