Sünnet ve ambulans hizmeti de sosyal güvenlik kapsamında

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, yeni düzenlemelerle sözleşmeli tüm sağlık kurumları ve üniversite hastanelerine sevksiz müracaatın mümkün olacağını söyledi. Başesgioğlu, sünnetin de sosyal güvence kapsamına alındığını vurgularken "Bunun bir bedeli var. Bu kaynağı hep beraber tasarruflu kullanmamız lazım. Sağlık karnelerimizin açık çek gibi elden ele dolaşmaması lazım" dedi.

Başesgioğlu, cuma günü düzenlediği basın toplantısıyla sosyal güvenlikteki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. 2002'de 12 milyon 257 bin 296 olan sigortalı sayısının yüzde 21'lik artışla 14 milyon 830 bin 547 kişiye çıktığını kaydeden Başesgioğlu, aynı dönemde emekli sayısının da yüzde 23,1 artışla 7 milyon 248 bin 871 kişiye ulaştığını belirtti. Kamunun toplam sağlık giderinin 2006'da 23.3 milyar YTL olduğunu belirten Başesgioğlu, 9.9 milyar YTL'lik ilaç gideri, 12.3 milyar YTL'lik de tedavi giderinin söz konusu olduğunu belirtti.

Sosyal güvenlik kurumları tarafından hazırlanan sağlık uygulama tebliği hakkında da bilgi veren Başesgioğlu, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nda uygulama birlikteliğinin sağlandığını kaydetti. Sigortalıların, üniversite hastaneleri dahil sözleşmeli tüm sağlık tesislerine doğrudan müracaat edebileceğini vurgulayan Başesgioğlu, SSK'lıların da sağlık tesislerine artık sadece sağlık karnesiyle başvurabileceğini belirtti. Hastanede yatarak tedavi gören hastaların ilaç ve tıbbi malzemelerinin de artık hastane tarafından temin edileceğini vurgulayan Başesgioğlu, uzun süreli ilaç kullanımı gerektiren hastalıklarda da hastaların doktora gitmeksizin eczaneden ilaç temini yapabileceğini söyledi.

Ambulans bedelleri ödenecek

Sigortalı herkesin ambulans giderlerinin de artık ödeneceğini söyleyen Başesgioğlu, sünnet giderlerinin de sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanacağını söyledi. Zorunlu olarak erteledikleri Sosyal Güvenlik Reformu'nun 2008'de hayata geçeceğini, geçmek zorunda olduğunu kaydeden Başesgioğlu, Türkiye'nin reformu erteleme lüksü bulunmadığını dile getirdi. Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformunun ertelenmesinin bütçeye ciddi bir yükü olmayacağını da açıkladı. Başesgioğlu'nun açıkladığı verilere göre 2007 yılı bütçesinde sosyal güvenlik kurumlarının 12.7 milyar YTL olarak görülen açığı reformun yürürlüğe girmemesi nedeniyle 23.8 milyar YTL'ye çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber