İdlib tedbirleri artırıldı

Suriye rejiminin İdlib'e yönelik operasyon yapma ihtimali nedeniyle gözlerin çevrildiği bölgede Türkiye de, yaşanacak herhangi olumsuz bir durumun önüne geçebilmek için bölgede bulunan unsurların kuvvet koruma tedbirlerini arttırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2018 06:40, Son Güncelleme : 29 Ağustos 2018 06:39
İdlib tedbirleri artırıldı

Suriyerejiminin İdlib'e yönelik operasyon yapma ihtimali nedeniyle gözlerin çevrildiği bölgede Türkiye de, yaşanacak herhangi olumsuz bir durumun önüne geçebilmek için bölgede bulunan unsurların kuvvet koruma tedbirlerini arttırdı. Astana Mutabakatı çerçevesinde İdlib'de muhalefet ile Esad rejiminin kontrolündeki bölgeyi ayıran sınır hattı boyunca 12 ayrı askeri gözlem noktasında, Türk askerleri, çatışmasızlığı gözetmek üzere nöbet tutuyor. Türk askerlerinin konuşlandığı bölgelerde fiziki güvenlik önlemleri artırılıyor. Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan İdlib'de bulunan üslere konteynır ile 2 metre yüksekliğinde ve 8 ton ağırlığında beton blok sevkıyatı yapıldı. Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlenen ve İdlib'in hemen yanı başında bulunan Afrin ve çevresine de Türkiye'nin farklı bölgelerinden komando birliklerinin takviyesine devam ediliyor.

TANKLAR SINIR HATTINDA

İdlib'de sular ısınırken Türk Silahlı Kuvvetleri sınırın Türkiye tarafında da güvenlik önlemlerini artırdı. Hatay'ın Yayladağ ilçesine sınırda konuşlandırılmak üzere ASELSAN tarafından modernize edilen M60T tankları gönderildi. Sınıra yerleştirilen tankların, herhangi bir olumsuz durumda Türk üslerinin bulunduğu noktaların güvenliğini sağlamak için ateş desteği vermesi bekleniyor.

UĞUR YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber