AKP teşkilatından liste isyanı

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göksel Göksu / CNNTURK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aday listelerinde yaptığı vitrin değişikliği parti teşkilatlarında şok etkisi yarattı. Erdoğan, birçok vekili liste dışı bırakırken listelerde Ertuğrul Günay, Osman Yağmurdereli, Mehmet Domaç, Ayşenur Bahçekapılı gibi isimlerin öne çıkması parti tabanında rahatsızlık yarattı.

AKP teşkilatı iki isme dikkat çekiyor. Bunlardan biri Mardin ikinci sıradan aday gösterilen Süleyman Bölünmez. Bölünmez, Saadettin Tantan'ın İçişleri Bakanlığı sırasında yürütülen "Fırtına" operasyonuna hedef olmuş isimlerden biri. Teşkilat, temayül yoklamalarında ismi geçmeyen Bölünmez'in aday gösterilmesini anlaşılmaz buluyor. Ağrı ikinci sıradan aday gösterilen Cemal Kaya da tartışılan bir başka isim. Kaya, enerji ihaleleriyle ilgili ismi geçtikten sonra AKP'den istifa etti ve şimdi yeniden aday.

Teşkilat ayrıca İstanbul'dan aday gösterilen Ayşenur Bahçekapılı'yı tanımıyor, Doğu'da da DTP'ye yakın kadınların aday gösterilmesinden rahatsızlık duyuyor.

Listeleri Başbakan Erdoğan'ın "meşruiyet arayışı" olarak değerlendiren teşkilat, bu arayışın Milli Görüş geneleğinden gelenleri tasfiye ettiği görüşünde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber