İstanbul Üniversitesi, norm kadro yönetmeliğini beklemeden öğretim elemanı ilanı yayımladı

Devlet üniversitelerinde yakın zamanda norm kadro uygulamasına geçilecek. Ancak yönetmeliğin yayımlanmasını beklemeden İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi ilanına çıktı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Kasım 2018 10:30, Son Güncelleme : 01 Kasım 2018 10:29
İstanbul Üniversitesi, norm kadro yönetmeliğini beklemeden öğretim elemanı ilanı yayımladı

Bildiğiniz üzere, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, dün yaptığı açıklamada; 13 Eylül 2018 tarih ve 30534 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 17 No'lu Cumhurbaşkanlığımız Kararnamesi ile öğretim elemanı istihdamına ilişkin yeni düzenlemeler yapıldığından bahisle, norm kadro yönetmeliği için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde belirtilen süre dolmadan konuya ilişkin çalışmanın tamamlanarak yayımlanmak üzere yetkili makama sunulduğunu ifade etmişti.

Diğer taraftan, yine YÖK Başkanı tarafından yapılan bir diğer açıklamada; öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına (öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi) dayanak oluşturan 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlükten kaldırılması ve ayrıca 10 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine uygun olarak ilanların Resmi Gazete'de yayımlanmasını sağlayacak yeni bir yönetmeliğin hazırlanarak yetkili makama sunulduğu paylaşılmıştır.

Dün yapılan bu açıklamanın ardından henüz bahsi geçen bu iki yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmadan, İstanbul Üniversitesi tarafından 3 Öğretim Görevlisi ve 31 Araştırma Görevlisi kadrosu bugünkü Resmi Gazete'de ilan edildi.

Ancak, norm kadro uygulamasının ne gibi düzenlemeler getirdiği bilmeden/beklemeden ve ayrıca önümüzdeki birkaç gün içerisinde yayımlanacağı bilindiği halde İstanbul Üniversitesi tarafından kadro ilan edilmesinin çeşitli sorunlar yaratabileceği açıktır.

Bu kapsamda, ilgili üniversitenin yakın bir tarihte yayımlanacak bu iki yönetmelikte yer alan şartları gördükten sonra kadrolarını ilan etmesinin daha uygun olacağını değerlendiriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber