Çubukçu'dan ÖSS'yi kaldırma vaadlerine tepki

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ÖSS'yi kaldırmayı vaat eden siyasi parti liderlerine tepki göstererek, "Onu kaldıracağız bunu kaldıracağız diyorlar. Bekâra karı boşamak kolaydır." dedi. Bakan Çubukçu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ''12. Geleneksel Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başarı Ödül Töreni''ne katıldı.

Gençlerin eğitimi başta olmak üzere her bakımdan desteklenmesi, başarılarının ödüllendirilmesi ve önlerinin açılmasının, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasında hayati öneme sahip olduğunu anlatan Çubukçu, şöyle konuştu: ''Geçmişte revaçta olan mesleklerin yerini bilgi ve teknoloji yoğun sektörlere bıraktığını, rekabet etmenin ve ayakta kalmanın koşullarının değiştiğini görmekteyiz. Dünyadaki gelişmeleri iyi okuyan ve değişen koşullara kendini uyarlayabilen ülkeler, hızla atılım yapmaktadır. Türkiye'nin en büyük avantajlarından birisi, genç nüfusa sahip olmasıdır. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinde nüfus hızla yaşlanırken, ülkemizin genç nüfusa sahip olması büyük fırsat alanlarından biridir. Yaklaşık 5 yılda hükümetimiz en büyük yatırımı eğitime yapmıştır. Kızlar okula kampanyası ile 223 bin kız çocuğunun, telafi eğitimi yoluyla da 640 bin öğrencinin okula kavuşturulması hükümetimizin eğitime verdiği önemin ifadesidir. Düzenlenen kurslarla 1 milyon 227 bin kişi okur yazar yapılmıştır.''

OKULLARA İNTERNET AĞI

Bilgi toplumu oluşturma yolunda atılan önemli adımlardan birinin de okulların büyük çoğunluğunda geniş bant internet bağlantısının sağlanması ve bilgisayar sınıflarının hazırlanması olduğuna dikkati çeken Çubukçu, şunları kaydetti: ''Çok kısa süre içinde toplamda 39 bin 351 okulun internetle tanışıklığını sağlamış olacağız. Böylelikle çocuklarımızla başlayan bu internet tanışıklığı, bilgi toplumuna doğru bizleri daha kolay ve hızla taşıyacaktır. Eğitimin öneminin toplumun tüm kesimlerince farkına varılması, sivil toplum örgütleri ve özel sektör olmak üzere eğitime yatırım yapılması ülkemiz ve gençlerimiz adına umut vermektedir. Özel sektör, niteliksiz işgücünü, bilgi ve beceriyle donanmış nitelikli işgücüne dönüştürmenin ve eğitime yatırım yapmanın gayreti içindedir.''

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat'ın teşekkür belgesi ve seramikten yapılmış plaket takdim ettiği Bakan Çubukçu, Ereğli ve Alaplı ilçesindeki 32 lisede dereceye giren 96 öğrenciden bazılarına hediyelerinin yanı sıra teşekkür belgelerini verdi. Bakan Çubukçu, törende ödül alan öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdi.

ÖSS'Yİ KALDIRMA VAATLERİNE TEPKİ

Bakan Çubukçu, törenin ardından Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret etti. Yurtta kalan kızlarla yakından ilgilenen Çubukçu, gazetecilere, bazı siyasi partilerin ÖSS'yi kaldırma vaatlerini değerlendirdi. Sınav sisteminin kaldırma fikrinin çok güzel olduğunu belirten Bakan Nimet Çubukçu, şöyle konuştu: "Bu fikir çok sayıda insanı memnun ediyor. Torpil oldu diye şikayet edilmeyen tek sistem. Fakirin de zenginin de çocuğu bu sınava giriyor. Hiçbir itirazda olmuyor. Benim oğlumda sınava girdi. Geçen senede dört bakan arkadaşın oğlu sınava girdi, ikisi kazandı, ikisi ise kazanamadı."

ÖSS'nin kaldırılmasının bazı siyasi partilerin seçim vaatlerinin arasında olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Çubukçu, "Onu kaldıracağız, bunu kaldıracağız diyorlar. Bekara karı boşamak kolay. Kalktığı zaman asıl hengame kopar. Bakın okullardan mezun olurken derece için yarım puan ondan çaldı ona verdi diye bir sürü itirazlar oluyor. Biliyoruz ki yanlış ya da doğru şuanda sistematik olarak adil olduğu için yerine konabilecek başka bir sistem yok. Ayrıca 1 milyon 600 bin kişinin okuyacağı üniversitede yok." dedi.

Çubukçu, gençlere sürekli ÖSS'nin kalkıp kalkmaması yönünde sorular sorduğunu belirterek, "Hiçbiri kalksın demiyor. Bu vaadi kimin için yapıyorlar. Bunun muhattabı gençler. Herkes sanıyor mu sınav kalkınca herkesin çocuğu her yerde okuyacak. Şuanda mümkün değil. Bu vaadin muattapları da bunu ciddiye almıyor. Kalkacak ne olacak, torpil olacak." ifadelerini kullandı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Hayat bir sınavdır. Herkes belli dönemlerde giriyor. KPSS yapılıyor. Bende atamaları memur alımlarında sadece imzalıyorum. Kimin atandığına bile bakmıyorum. Atamalarda torpil olsa siyasetçiler başını kaldıramaz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber