Okullu kuyumcular ?aranan eleman? oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kerem Kocalar - Türkiye'de ilk kez Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde kurulan, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulunun kuruluşundan itibaren mezun ettiği yaklaşık 150 öğrenciden 100'e yakının sektörde aranan eleman haline geldiği bildirildi.

MEÜ Rektör Yardımcısı ve Okul Müdürü Prof. Dr. Berika İpekbayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda kayıtlı yaklaşık 170 öğrenciye kuyumculuk, takı tasarımı ve değerli ya da yarı değerli taşları şekillendirme anlamına gelen ?gemoloji? eğitimi vererek, takı sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Eğitime, ?sektöre, nitelikli, akıl üreten ve geleceğin tasarımlarını yaratan gençler yön verecek? diyerek başladıklarını anlatan İpekbayrak, 150'ye yakın öğrenci mezun ettiklerini belirtti.

Mezun olan gençlerin sektördeki önemli bir boşluğu tamamladıklarına işaret eden İpekbayrak, ?Mezun olan bu öğrencilerimizin 100'e yakını sektörün önemli kuruluşlarında çalışmaya başladı ve sektörün aranan elemanı haline geldi. Mezun ettiğimiz gençlerimizin başarılarıyla, amacımıza ulaştığımızı görme fırsatı yakalıyoruz? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber