Milletvekilinden geline ilginç tavsiye: Arada bir kocanı döv

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen toplu nikah törenine katılan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, nihah şahitliği yaptı. "Hazırlıksız geldik. Valiliğin verdiği altınları takıyoruz." diyen Uyanık, şahitliğini yaptığı gelin Zilal'a şu tavsiyede bulundu: "Arada bir kocanı döv. İyi olur. Bu iyliğimi de unutma."

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Gönül Köprüsü Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği toplu nikah töreninde, resmi nikahı olmayan 120 çiftin nikahları kıyıldı. Gazi Köşkü'nde gerçekleşen törende konuşan Vali Yardımcısı Erhan Koyuncu, amaçlarının kanunun çizdiği çerçevede vatandaşlara hizmet etmek olduğunu söyledi. Resmi nikahı olmayanların birçok haktan mahrum kaldığına dikkat çeken Koyuncu, 120 çiftin resmi nikahının kıyıldığını ve sosyal haklarına kavuşturulduğunu belirtti.

Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Abdurrahman Kurt ise, derneklerinin başta eğitim olmak üzere birçok alanda Diyarbakır'a hizmet sunduğunu vurguladı. Bölgede gelenekten kaynaklanan resmi nikah kıymama alışkanlığı olduğunu dile getiren Kurt, bu durumun kadınların erkekler karşısında bazı haklardan mahrum kalmasına sebep olduğunu kaydetti. Kurt, amaçlarının bir tek resmi nikahsız çift bırakmamak olduğunu söyledi

Konuşmaların ardından resmi nikah törenine geçildi. Nikahları kıyılan çiftlere Diyarbakır Valiliği tarafından birer altın hediye edildi. Çiftlerin nikah şahitliğini ise AK Parti Diyarbakır milletvekilleri yaptı. Zaman zaman ilginç diyalogların yaşandığı törende, evlilik cüzdanları bayanlara verildi. Zilal'ın nikah şahitliğini yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık'ın tavsiyesi herkesi güldürdü.

"Bu erkek milletine güven olmaz." diyen Uyanık, geline şu ilginç tavsiyede bulundu: "Tekrar ediyorum arada bir kocanı döv. İyi olur. Bu iyliğimi de unutma." Uyanık'ın bu sözleri, törene katılanlar arasında gülüşmelere neden oldu. Çiftlerin nikah şahitliğini yapan milletvekillerinin ortak görüşü ise, "Evliliği kadınlar yürütür ve korur." oldu.

6 YIL SONRA İKİ ÇOCUĞUYLA NİKAHA GELDİLER

Resmi nihah töreninde ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği törende, bazı çiftlerin nikahları çocuklarının önünde kıyıldı. 6 yıl önce evlenen Şemsettin Dırak ve Hayriye Demir çifti, törene çocuklarıyla birlikte geldi. Bir kız bir erkek çocukları olan çiftin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Daha önce resmi nikah yaptırmanın akıllarına gelmediğini ve gerek duymadıklarını söyleyen Şemsettin Dırak, böyle bir organizasyon olunca katılmak istediklerini belirtti.

Çocuklarının nikahlarına şahit olacağını anlatan Dırak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Çok mutlu olduğunu dile getiren Hayriye Demir ise, eşinden daha önce resmi nikah talebinde bulunmadığını ifade etti. Demir ve Dırak çiftin nikahları, çocukları evlerine gönderildiği için yalnız kıyıldı.

Törenin ardından çiftler, müzik eşliğinde eğlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber